Γνωρίστε την Pigcasso, το γουρουνάκι που σώθηκε από σφαγείο και έγινε ζωγράφος

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα θηλυκό γουρουνάκι ζούσε σε άθλιες συνθήκες σε μια φάρμα στο Cape Town, στη Νότια Αφρική, και φυσικά προορίζονταν για σφαγή. Η ακτιβίστρια Joanne Lefson, η οποία έχει δημιουργήσει ένα καταφύγιο με ζώα που η ίδια διασώζει, πριν από μερικούς μήνες και ενώ εκείνο ήταν μόλις ενός μήνα το αγόρασε για να το σώσει.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου ( petpetmag@gmail.com)

Λίγες μέρες μετά κατάλαβε ότι το γουρουνάκι είχε κάποιες ικανότητες. Στην αρχή του έδωσε μια μπάλα και εκείνο άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο με αυτή. Λίγο καιρό μετά του έδωσε ένα πινέλο. ” Δεν την πίεσα καθόλου να ζωγραφίσει. Μόλις της έδωσε το πινέλο, την άφησα μπροστά σε ένα καβαλέτο. Και εκείνη έβαλε το πινέλο στο στόμα της και άρχισε να ζωγραφίζει. Με εξέπληξε το ταλέντο της. Έτσι την ονόμασα Pigcasso” θα πει περήφανη για το ταλέντο του γουρουνιού η Lefson, η οποία πιστεύει ότι στο μέλλον θα εκθέσει τις ζωγραφιές της Pigcasso σε γκαλερί στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι.

Και όσο για το είδος ζωγραφικής η Lefson λέει: “¨Θεωρώ ότι αυτά που ζωγραφίζει η Pigcasso είναι εξπρεσιονισμός. Έχει μεγάλη φαντασία. Όλοι της οι πίνακες είναι σχετικοί με το περιβάλλον της Νότιας Αφρικής που ζει. Μακάρι να μπορούσα να αγοράσω όλα τα γουρουνάκια για να τα σώσω. Αυτό όμως που μπορώ να κάνω είναι να πουλήσω τους πίνακες αυτούς για να μπορέσω να μαζέψω χρήματα για να σώσω και άλλα. Τα γουρούνια είναι πολύ αδικημένα ζώα. Είναι πολύ έξυπνα και συναισθηματικά. Αν οι καταναλωτές κοιτάξουν μέσα σε αυτά, δεν θα φέρουν εύκολα μπέικον στο σπίτι”.

Για περισσότερες πληροφορίες για το καταφύγιο της Lefson μπορείτε να κάνετε κλικ στο http://www.farmsanctuarysa.org/about.html

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο