Έφτιαξε αναπηρική καρέκλα για άρρωστο χρυσόψαρο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όταν η 19χρονη Taylor Dean, δημιουργός εκπαιδευτικών βίντεο για ζώα, ανέβασε στο Youtube μια φωτογραφία που δείχνει το μικροσκοπικό αναπηρικό καροτσάκι που έφτιαξε ένας φίλος της, ο Derek, για ένα άρρωστο χρυσόψαρο, δεν φανταζόταν τι θα ακολουθούσε. Το διαδίκτυο έγινε στην κυριολεξία άνω κάτω και η φωτογραφία του ψαριού μέσα σε ελάχιστο χρόνο viral.

Ο Derek εργάζεται σε ένα pet shop. Ένας πελάτης, που είχε αγοράσει από εκεί ένα χρυσόψαρο, του είπε το ψάρι έχει πρόβλημα στην ουροδόχο κύστη και λόγω αυτού δεν μπορεί να επιπλεύσει. O Derek του σύστησε αρχικά μια ειδική δίαιτα αλλά δεν υπήρξε κάποια βελτίωση. Οπότε σκέφτηκε να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα, φτιάχνοντας ένα μικρό αναπηρικό καροτσάκι για το ψάρι.

“Πήρα ένα πολύ μικρό κομμάτι σωλήνα από αυτούς που βάζουμε μέσα στο ενυδρείο και τον τοποθέτησα γύρω από το ψάρι. Στη συνέχεια πρόσθεσα μερικές βαλβίδες στο κάτω μέρος ώστε να λειτουργεί  σαν καρέκλα και να το στηρίζει. Μετά πρόσθεσα και μικρά βάρη στο κάτω μέρος αυτής της “καρέκλας” και στην κορυφή λίγο φελιζόλ για να μπορεί να επιπλέει. Το πάνω και το κάτω βάρος ζυγίζουν το ίδιο, οπότε δουλεύει τέλεια για αυτό”, θα πει ο Derek για την απίστευτα πρωτότυπη πατέντα του.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο