Τι συμβαίνει όταν μια γάτα πιέζει το κεφάλι της στον τοίχο;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Οι γάτες είναι γνωστές για τις παράξενες στάσεις τους κατά τον ύπνο. Και παρότι κάποιες φαίνονται σε εμάς απίστευτα άβολες και περίεργες, για αυτές είναι μια χαρά. Τι συμβαίνει όμως όταν δούμε μια γάτα να κάθεται ακουμπώντας το κεφάλι της στο πάτωμα ή σε τοίχο και πιέζοντάς το; Εδώ μάλλον θα πρέπει να ανησυχήσουμε γιατί η συγκεκριμένη θέση μπορεί να σημαίνει κάτι σοβαρό.

Μια γατούλα που χωρίς κανέναν εμφανή λόγο πιέζει κάπου το κεφάλι της πρέπει να πάει άμεσα στο γιατρό. Η πιο συνηθισμένη πάθηση από την οποία ενδέχεται να πάσχει είναι η ηπατική εγκεφαλοπάθεια. Τι είναι όμως αυτή;

Τι είναι ηπατική εγκεφαλοπάθεια; 

Η ηπατική εγκεφαλοπάθεια είναι μια μεταβολική διαταραχή που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα (λόγω της ανεπάρκειας του ήπατος να απομακρύνει τα τοξικά προϊόντα του μεταβολισμού).

Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες αιτίες που ωθούν μια γατούλα να πιέζει κάπου το κεφάλι της, όπως:

-Όγκος στον εγκέφαλο

-Τραύμα στο κεφάλι

-Κάποιοι τύποι μηνιγγίτιδας και εγκεφαλίτιδας

-Υδροκεφαλία (συσσώρευση υγρού στον εγκέφαλο)

-Λοίμωξη του νευρικού συστήματος

-Εγκεφαλικό επεισόδιο

Ποια είναι η διαφορά

Πολλές γάτες κοιμούνται με το κεφάλι προς τα κάτω. Αυτή είναι μια κανονική συμπεριφορά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το να είναι ξύπνιο το ζώο και να πιέζει κάπου το κεφάλι του είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξετε. Η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια για να ανακουφιστεί από πιθανό πόνο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο