Θέλεις σκυλάκι τσέπης; Δες γιατί δεν πρέπει να πάρεις

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα μικροσκοπικά σκυλάκια, τα λεγόμενα σκυλάκια τσέπης ή handbag ή teacup (φλιτζάνι τσαγιού) ή toy dogs, είναι κάτι συνηθισμένο στους σταρ του Hollywood. Αν παρατηρήσετε τις φωτογραφίες των Paris Hilton, Reese Witherspoon και άλλων, θα δείτε πως συχνά ποζάρουν με ένα τέτοιο σκυλάκι.

Δυστυχώς όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρεις, πριν αποφασίσεις να πάρεις ένα τόσο μικροσκοπικό κατοικίδιο. Και είναι δυσάρεστα. Ένα teacup σκυλί, λόγω της μεγάλης ζήτησης, εκτρέφεται χωρίς όρια από τους εκτροφείς, οι οποίοι παίζουν στην κυριολεξία με τη γενετική και αδιαφορώντας για τους κανόνες, με αποτέλεσμα το ζωάκι αυτό να περάσει τη- συχνά- μικρή ζωή του με πολλά προβλήματα υγείας και υποφέροντας από  πόνους.

Με άλλα λόγια δεν υπάρχει ράτσα teacup. Πρόκειται για μια απίστευτα κερδοφόρα δημιουργία των εκτροφέων. Και μόνο. Κανένας σκύλος κάτω των 2,5 κιλών δε θα πρέπει να ζευγαρώνει. Και καταλαβαίνουμε τους λόγους.

Δυστυχώς η λίστα των ασθενειών που εμφανίζουν αυτά τα σκυλάκια είναι τεράστια. Από τη μια είναι οι κληρονομικές παθήσεις και από την άλλη αυτά που μπορεί να πάθουν στην καθημερινή τους ζωή, πέφτοντας πχ από μια καρέκλα. Καρδιακά επεισόδια, υπογλυκαιμία, επιληψία, αναπνευστικά και πεπτικά προβλήματα, υδροκεφαλισμός είναι μόνο μερικά από αυτά που βασανίζουν τα teacup σκυλάκια. Σχεδόν πάντα έχουν πολύ μικρότερο προσδόκιμο ζωής και μια δυσκολία στο να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα. Πολλές φορές μάλιστα δεν μπορούν να πάνε ούτε βόλτα και κυκλοφορούν μέσα σε τσάντες. Τέλος υπάρχει επίσης και η πιθανότητα να τυφλωθούν.

Τα πράγματα είναι απλά. Υπάρχουν αμέτρητα φυσιολογικά μικρόσωμα σκυλάκια εκεί έξω που έχουν ανάγκη από ένα σπίτι. Το να πάρεις ένα σκυλάκι τόσο μικρό είναι σαν να συμφωνείς με τον τρόπο αναπαραγωγής του που είναι αφύσικος. Γιατί το θέμα δεν είναι αν μπαίνει σε μια τσέπη αλλά αν μπορεί να ζήσει μια κανονική ζωή με υγεία.

.

 

Διαβάστε επίσης

4 σχόλια

Εκάτη-Ναταλία Παπαλουκά 11 Ιουλίου, 2020 - 8:17 μμ

Το άρθρο σας για τα μικρόσωμα σκυλάκια είναι υπέροχο, με άγγιξε πολύ!!!Ούτε που φανταζόμουν πόσο πολύ υποφέρουν αυτά τα χαριτωμένα πλασματάκια.

Reply
Μυρτώ Τζώρτζου 12 Ιουλίου, 2020 - 4:19 μμ

Είναι αλήθεια. Δυστυχώς αυτό γίνεται με τις περισσότερες διασταυρώσεις. Μερικές ράτσες δεν υπήρχαν. Εμείς τις δημιουργήσαμε. Από περιέργεια, για να φτιάξουμε κάτι που θέλουμε, μας βολεύει, να το κάνουμε μόδα και τα σχετικά.

Reply
Μαρια 9 Μαρτίου, 2022 - 1:04 μμ

Ενδιαφέρομαι για σκυλακι τσεπις

Reply
Μυρτώ Τζώρτζου 16 Μαρτίου, 2022 - 2:12 πμ

Θα σας προτείναμε να μην αγοράσετε. Εμείς φυσικά δεν πουλάμε. Αλλά το λέμε για να μην αγοράσετε από petshop. Διαβάστε καλά το άρθρο και θα δείτε τους λόγους. Μπορείτε όμως να υιοθετήσετε ένα μικρούλι που έχει ανάγκη από σπίτι. Μπορείτε να μπείτε στη σελίδα “Μικρόσωμα σκυλάκια αναζητούν σπιτάκια”. Έτσι θα τη βρείτε στο fb

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο