Ποια είναι τα οφέλη του σκύλου από την κατανάλωση ελαιόλαδου;

από Μυρτώ Τζώρτζου
σκύλος ελαιόλαδο

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου σας, αυξήστε το προσδόκιμο ζωής και τονώστε τον οργανισμό του εμπλουτίζοντας την καθημερινή του διατροφή με ελαιόλαδο!

Γνωρίζετε ότι το ελαιόλαδο μπορεί να ωφελήσει το ζώο σας όπως ακριβώς κάνει και σε εμάς; Με μέτρο βέβαια και όσο ακριβώς προβλέπεται για το καθημερινό του διαιτολόγιο, για το οποίο καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας. Το λάδι προσφέρει ευεξία και ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό του σύστημα. Πιο συγκεκριμένα, τα πλεονεκτήματα από την προσθήκη της κατάλληλης ποσότητας ελαιολάδου στη διατροφή του αγαπημένου σας φίλου είναι τα εξής:

Ενισχύει, όπως είπαμε, και προστατεύει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Το ελαιόλαδο έχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών, όπως είναι η πολυφαινόλη, η χλωροφύλλη και η βιταμίνη Ε που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της φυσικής άμυνας του οργανισμού, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί εγκαίρως ασθένειες.

Δίνει τόνωση και ενέργεια στον οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα με την κατανάλωση ελαιόλαδου η αναπνοή γίνεται ευκολότερη και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον περιορίζει την εκδήλωση άσθματος και των δυσάρεστων συνεπειών του, για αυτό και σε ορισμένες ράτσες είναι άκρως σημαντικό, όπως για παράδειγμα, στα μπουλντόγκ, που αντιμετωπίζουν έντονες δυσκολίες ως προς την αναπνοή τους.

Αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, καθώς εμποδίζει τη ριζική αλλοίωση των κυττάρων που οδηγεί σταδιακά στο γήρας. Με τον εμπλουτισμό της διατροφής του αγαπημένου σας φίλου με ελαιόλαδο εξασφαλίζετε, με άλλα λόγια, περισσότερα χρόνια συντροφιάς μαζί του. Αυτό είναι και από τα πιο σημαντικά οφέλη του.

Ενισχύει τη γεύση. Δοκιμάστε να ρίξετε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στη ξηρά τροφή του και θα εκπλαγείτε από το πόσο περισσότερο θα την ευχαριστηθεί. Εκτός από τα πολλαπλά οφέλη, λειτουργώντας και ως ενισχυτικό γεύσης, μπορεί να μετατρέψει την ώρα του γεύματος σε πραγματική απόλαυση.

Η κατανάλωση ελαιόλαδου επίσης συμβάλλει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Τα ακόρεστα λιπαρά που περιέχει βοηθούν το ζώο να χάσει εύκολα τα περιττά του κιλά απομακρύνοντας από τα κύτταρα το περίσσιο λίπος. Παράλληλα συντελεί και στη διατήρηση του ιδανικού σωματικού βάρους.

Περιορίζει τις πιθανότητες για την εμφάνιση καρκίνου στο σκύλο που αποτελεί τη συχνότερη αιτία θανάτου για τις ηλικίες άνω των 10 ετών. Παράλληλα μετριάζει την εκδήλωση συμπτωμάτων διάφορων ασθενειών όπως είναι για παράδειγμα ο διαβήτης ή οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ενισχύει σημαντικά τη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση ελαιόλαδου διατηρεί σε άψογη κατάσταση τα εγκεφαλικά του κύτταρα, προσφέροντας διαύγεια και ισχυρή αντίληψη.

Προσφέρει επίσης λάμψη και ζωντάνια στη γούνα του. Η παλιά καλή συνταγή της γιαγιάς δεν αφορά μόνο τα δικά μας μαλλιά. Το λάδι μπορεί να αναζωογονήσει και το τρίχωμα του σκύλου μας. Αλείψτε τα χέρια σας λοιπόν με ελαιόλαδο και περάστε τα δάχτυλά σας ανάμεσα στη γούνα του. Κάντε το ίδιο ακόμα και αν ο αγαπημένος σας φίλος είναι κοντότριχος. Συνδυάστε το και με ένα ελαφρύ μασάζ που θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και που θα ευχαριστήσει το σκύλο σας περισσότερο από όσο μπορείτε να φανταστείτε!

Πηγή: http://blog.eshopkatoikidio.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο