Σκύλος που πέθανε ο αδερφός του κοιμάται πάντα σε μαξιλάρι που έχει τυπωμένη τη φωτογραφία του

από Μυρτώ Τζώρτζου

Είναι μερικές ιστορίες που αφορούν τα ζώα, που όταν τις ακούμε, δεν μπορούμε παρά να συγκινηθούμε. Το να χάσει κάποιος άνθρωπος ένα αγαπημένο του πρόσωπο γνωρίζουμε ότι είναι επώδυνο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα ζώα, παρόλο που πολλοί δεν το πιστεύουν. Η ιστορία που ακολουθεί και που δημοσιεύει το The Dodo είναι μια τετράποδη ιστορία αγάπης, αφοσίωσης και οδυνηρής απώλειας.

Το γύρο των social media έκανε η ιστορία δυο σκύλων που ήταν αδέρφια, του Spencer και του Rocky, οι οποίοι ζούσαν μαζί για πάνω από 10 χρόνια και ήταν αχώριστοι. Ο Rocky όμως κάποια στιγμή πέθανε και έμεινε μόνος ο Spencer. Η ιδιοκτήτρια των δυο σκύλων, Beth Fisher, θα πει για αυτό στο “The Dodo”: “Δεν είχαν κοιμηθεί ούτε ένα βράδυ χωριστά. Έτρωγαν από το ίδιο πιατάκι, μοιράζονταν το ίδιο κρεβάτι και έβγαιναν πάντα μαζί για βόλτα”.

Δυστυχώς ο Rocky αρρώστησε από καρκίνο. Δεν υπήρχε καμιά θεραπεία που θα τον κρατούσε στη ζωή. Έτσι αναγκάστηκαν να του κάνουν ευθανασία.

Όταν η οικογένεια της Fisher επέστρεψε στο σπίτι χωρίς τον Rocky, ο Spencer ήταν ανήσυχος. Είχε καταλάβει ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Στην αρχή ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος και έψαχνε να τον βρει. Τα βράδια επίσης ήταν ανήσυχος, έκλαιγε και δεν πήγαινε για ύπνο.

Με τον καιρό ο Spencer έγινε μοναχικός και χωρίς ιδιαίτερη όρεξη. Έτσι η Fisher έπρεπε να σκεφτεί να κάνει κάτι για να τον βοηθήσει. Και της ήρθε μια ιδέα. Να τυπώσει σε μαξιλάρι τη φωτογραφία του Rocky και να δώσει το μαξιλάρι στο Spencer. Ήθελε να δει την αντίδρασή του. Και έμεινε έκπληκτη από τη συμπεριφορά του.

“Ο Spencer πήρε το μαξιλάρι από τον καναπέ, το πήγε στο κρεβάτι του και ξάπλωσε πάνω του. Με κάποιον τρόπο αναγνώρισε τη φωτογραφία του Rocky και αυτό ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό. Από τότε δεν το αφήνει από την αγκαλιά του. Το έχει πάντα στο κρεβάτι του και φαίνεται αυτό να τον ανακουφίζει. Δεν πιστεύουμε ότι θα ξεχάσει ποτέ τον Rocky αλλά θα είναι με αυτό σίγουρα λιγότερο στενοχωρημένος”, θα πει η Fisher.

Ο Rocky (αριστερά) και ο αδερφός του Spencer (δεξιά)

Φωτογραφίες Beth Fisher

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο