Και όμως, πολλοί που φροντίζουν τα ζώα δεν ξέρουν πόσο κινδυνεύουν από τις άδειες κονσέρβες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Είναι κάποια πράγματα που ακόμα και εμείς που αγαπάμε και φροντίζουμε τα αδέσποτα ζωάκια δεν γνωρίζουμε. Ή συχνά ξεχνάμε. Ένα από αυτά που δεν φαίνεται σημαντικό όμως είναι ζήτημα ζωής και θανάτου είναι οι άδειες κονσέρβες.

Η συνήθης πρακτική είναι να αδειάζουμε την κονσέρβα υγρής τροφής για να φάνε τα ζώα και να την πετάμε όπως είναι στον κάδο σκουπιδιών. Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις την πετάμε δίπλα εκεί που ταϊζουμε, στο δρόμο ή το πεζοδρόμιο.

Τα ζώα έχουν την τάση μόλις τελειώνουν το φαγητό ή και πιο μετά, όταν πεινάσουν, να βάζουν το κεφάλι μέσα στην κονσέρβα για να γλείψουν το υπόλοιπο ή ό,τι έχει μείνει. Δυστυχώς πολλά έχουν θανάσιμα κοπεί. Σε πολλά έχει σφηνώσει το κεφάλι και δεν μπορεί να βγει με τίποτα. Και σκάνε από ασφυξία. Κυρίως τα φοβικά που δύσκολα τα πιάνουμε για να μπορέσουμε να τους τη βγάλουμε.

Για αυτό προσέχουμε και κάνουμε την απλή κίνηση. Μόλις τελειώνει, δεν την πετάμε έτσι στα σκουπίδια. Την πατάμε με το πόδι πρώτα. Για να μη χωράει το κεφάλι των ζώων μέσα. Και μετά την πετάμε στον κάδο των σκουπιδιών και όχι όπου βρούμε. Γιατί οι κακόψυχοι και δειλοί που ζουν δίπλα μας θα ξεσπάσουν στα ζώα.

Κάντε αυτήν την απλή κίνηση. Σώστε τους τη ζωή.

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Αφήστε ένα Σχόλιο