Σκύλος γάβγισε και έσωσε την οικογένεια που κοιμόταν όταν έπιασε φωτιά το σπίτι αλλά αυτός κάηκε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η οικογένεια Butler από την πόλη Bradenton Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών κοιμόταν το βράδυ όταν έπιασε το σπίτι φωτιά. Ήταν δυο η ώρα το πρωί, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου. Η ειδοποίηση της πυρκαγιάς λειτούργησε αλλά ο ήχος ήταν πολύ σιγανός και η οικογένεια δεν τον άκουσε.

Οι φλόγες άρχισαν να επεκτείνονται σε όλο το σπίτι με μεγάλη ταχύτητα. Η οικογένεια είχε έναν σκύλο, ράτσας  Jack Russell Terrier, τον Zippy. O Zippy βλέποντας τη φωτιά να επεκτείνεται και τους δικούς του ανθρώπους να μην ξυπνάνε, άρχισε να τρέχει πέρα δώθε σαν τρελός και να γαβγίζει δυνατά.

Οι άνθρωποι σηκώθηκαν πανικόβλητοι ακούγοντας το σκύλο να τρέχει στα δωμάτια και το πρώτο πράγμα που έκαναν μόλις είδαν τη φωτιά ήταν να πεταχτούν έξω από το σπίτι. Ο Zippy όμως κάπου είχε παγιδευτεί και δεν βγήκε μαζί τους.

Ο πατέρας βλέποντας πως ο σκύλος δεν έχει βγει έξω, προσπάθησε να μπει στο σπίτι. Το ξύλινο πάτωμα στο καθιστικό ήταν όλο μέσα στις φλόγες και ο καπνός πολύ πυκνός που δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Δεν μπορούσε να δει το σκύλο ούτε να τον ακούσει.

Οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά. Η οικογένεια μπήκε στο καμένο σπίτι. Και δυστυχώς βρήκε το σκύλο καμένο. Οι Butler δεν είχαν πλέον ούτε σπίτι ούτε τον αγαπημένο τους σκύλο ούτε τις φωτογραφίες τους για να θυμούνται τις ωραίες στιγμές που πέρασαν μαζί του.

Κείμενο: Ρέα Σταθοπούλου, petpetmag@gmail.com

Ο σκυλάκος της οικογένειας Zippy

O πατέρας του σπιτιού Leroy Butler

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο