Scarlett Johansson, Madonna, Charlize Theron αλλά και πολλά σκυλάκια διαδήλωσαν κατά του Trump

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στους δρόμους βγήκαν εκατοντάδες γυναίκες σε όλον τον κόσμο, φορώντας τα χαρακτηριστικά ροζ σκουφάκια, διαδηλώνοντας εναντίον του νέου Προέδρου της Αμερικής, Donald Trump, κατά του σεξισμού και υπέρ των δικαιωμάτων τους. Οι διαδηλώσεις αυτές που είναι γνωστές ως Women’s Marches έλαβαν χώρα μια μέρα μετά την ορκωμοσία.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

Η μεγαλύτερη από αυτές έγινε στην Ουάσινγκτον, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να άγγιζε τους 500 χιλιάδες. Το πλήθος μάλιστα ήταν μεγαλύτερο από εκείνο που συμμετείχε στην τελετή ορκωμοσίας που έγινε στο Καπιτώλιο.

Ανάμεσα στις κυρίες που ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στον Trump ήταν και πολλές διάσημες πρωταγωνίστριες της κινηματογραφικής και μουσικής βιομηχανίας όπως οι: Madonna, η οποία τραγούδησε το γνωστό “Express Yourself “, Scarlett Johansson,  Charlize Theron, Julia Roberts, Katy Perry, Kesha, Alicia Keys, Cher, Natalie Portman, Ashley Judd, Jane Fonda, Katy Perry, Miley Cyrus και άλλες.

Υπολογίζεται ότι και στις 50 πολιτείες της Αμερικής βγήκαν στους δρόμους περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι. Νέοι, γέροι, παιδιά, από όλες τις φυλές, τις τάξεις και τα γένη. Δεν ήταν μάλιστα λίγοι εκείνοι που συνοδεύονταν από τα αγαπημένα τους κατοικίδια τα οποία ήταν ντυμένα με τα ανάλογα ρούχα που έγραφαν και τα ανάλογα συνθήματα.

.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο