Ο πορτοκαλένιος γάτος μου κοιμάται με το κουκλάκι του. Ο δικός σας;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σε πολλά πράγματα τα παιδιά και τα ζώα μοιάζουν. Ένα από αυτά είναι ο τρόπος που κοιμούνται όταν είναι μικρά. Αν ένα παιδάκι είναι τυχερό και συμβιώνει με σκύλο, είναι σίγουρο ότι θα κοιμάται μαζί του αγκαλιά. Όταν δεν υπάρχει ζωάκι στο σπίτι, το ρόλο του τετράποδου τον παίρνει ένα πάνιν0 κουκλάκι. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα ζώα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

Τα περισσότερα παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία, συχνά και σε μεγαλύτερη, πέφτουν για ύπνο πάντα με το αγαπημένο τους κουκλάκι. Εκείνο το πάνινο, συνήθως ζωάκι, που δεν μπορούν στιγμή χωρίς αυτό και που όταν μεγαλώσουν, η μαμά το φυλάει στην ντουλάπα της για πάντα.

Όταν πριν από πεντέμισι χρόνια υιοθέτησα το δεύτερο γατούλη μου, ένα πορτοκαλένιο τριποδάκι, οι κοπέλες που τον είχαν βρει μου τον παρέδωσαν με τη μικρή του περιουσία. Ένα μπλε κουβερτάκι, ένα κρεβατάκι, δυο μικρά πλαστικά παπάκια και ένα μπλε αρκουδάκι. Γέλασα γιατί δεν μπορούσα να φανταστώ την εξάρτησή του από αυτό.

Για πολύ καιρό ο γατούλης μου και το μπλε αρκουδάκι ήταν ένα. Κάποια όμως στιγμή, όπως γίνεται συνήθως, εκείνος το βαρέθηκε. Δεν του έδινε καμιά σημασία. Έτσι το απέσυρα σε μια ντουλάπα. Και μάλλον το έχασα. Μια μέρα τον είδα ξαπλωμένο δίπλα σε ένα άλλο αρκουδάκι, μεγαλύτερο αυτή τη φορά. Και έγινε ξανά με εκείνο ένα. Μέχρι να το βαρεθεί και αυτό φυσικά.

Ο διαδικτυακός ιστότοπος bored panda έψαξε και βρήκε τις πιο τρυφερές και αστείες φωτογραφίες αναγνωστών που αποδεικνύουν τα πιο πάνω. Ότι τα παιδάκια και τα ζωάκια μοιάζουν πολύ.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο