Γάτες με διαφορετική όψη αλλά με πολλές αρνητικές κριτικές για την εκτροφή τους

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όλες οι γάτες είναι αξιαγάπητες και μοναδικές. Υπάρχουν όμως κάποιες που δεν χορταίνεις να τις βλέπεις.

Μια τέτοια γάτα είναι και ο Zuu, μια γάτα ράτσας εξωτική μακρύτριχη. Ο Zuu είναι στην κυριολεξία σαν μια μπάλα, φουντωτός και εντυπωσιακός. Ο δε κηδεμόνας του, ο Chika, είναι ιδιαίτερα περήφανος για αυτή.

Ο Zuu γεννήθηκε τον Αύγουστο 2017. Είναι ντροπαλός, υπομονετικός αλλά και πολύ τεμπέλης, καθώς κοιμάται 20 ώρες τη μέρα.

Οι εξωτικές μακρύτριχες γάτες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1967 και είναι μείξη Περσικών με βρετανικών κοντότριχων. Είναι ιδιαίτερα παιχνιδιάρες, τους αρέσουν οι αγκαλιές και είναι πολύ φιλικές. Το ίδιο συμβαίνει και με τις μακρύτριχες. Επίσης ζουν πολλά χρόνια. Οι περισσότερες φτάνουν τα 16.

Εκτός από το μακρύ τρίχωμα, το πρόσωπο της γάτας αυτής είναι επίσης χαρακτηριστικό για αυτή τη φυλή. Το στρογγυλό, πλατύ κεφάλι έχει στρογγυλεμένα αυτιά, ιδανικά με τριχωτές τούφες και μια πολύ κοντή μύτη.

Η ράχη της μύτης πρέπει να τελειώνει ανάμεσα στα μάτια, το λεγόμενο «στοπ» που δεν πρέπει να βρίσκεται ούτε επάνω από το άνω βλέφαρο, ούτε κάτω από το κάτω βλέφαρο. Αυτό χαρίζει στις Περσικές μια πολύ χαρακτηριστική εμφάνιση, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένα προβλήματα υγείας και έχει οδηγήσει σε μεγάλη κριτική όσον αφορά στην υπερβολική εκτροφή αυτών των γατών.

Αυτό που πρέπει να ξέρετε για αυτές είναι ότι οι γάτες αυτές έχουν τάση στο να παχαίνουν και για αυτό πρέπει να προσέχετε όταν τις ταϊζετε. Δυστυχώς όμως λόγο του ότι έχουν πλατύ πρόσωπο οι γάτες αυτές έχουν μια δυσκολία στην αναπνοή.

Η υπερβολική, όπως είπαμε πιο πάνω, εκτροφή των Περσικών γάτων παραμένει σε πολλές περιπτώσεις αμφίβολη. Οι Περσικές γάτες μπορούν επίσης να προσβληθούν από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, η οποία παρουσιάζεται σε πολλές φυλές γάτας.

Πηγή: Bored Panda

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο