Buddo Island, Πακιστάν: Το νησί με τα 35,000 παρατημένα σκυλιά που πεθαίνουν από την πείνα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Aμέτρητα αδύνατα και ταλαιπωρημένα σκυλάκια κάνουν σαν τρελά βλέποντας τη γνώριμη ξύλινη βάρκα να πλησιάζει το νησί που ζουν. Ο λόγος; Το φαγητό και το νερό που τους φέρνουν ντόπιοι ψαράδες, οι οποίοι κάνουν τεράστιο αγώνα να τα κρατήσουν ζωντανά.

Το Buddo Island δεν είναι ένα συνηθισμένο νησί. Είναι ένα έρημο νησί, γεμάτο απόβλητα και σκουπίδια, στην αραβική θάλασσα του Πακιστάν, στον κόλπο Karachi, όπου ζουν εγκαταλελειμμένα περίπου 35 χιλιάδες σκυλάκια.

Τα ζώα αυτά δεν έχουν στην κυριολεξία τίποτα να φάνε. Έτσι καθημερινά περιμένουν κάποιους φιλόζωους ψαράδες από το Karachi που δεν θέλουν να τα αφήσουν στη μοίρα τους. Κάποιες δε φορές η απελπιστική τους κατάσταση τα οδηγεί να τρώει στην κυριολεξία το ένα το άλλο.

Κανείς δεν γνωρίζει πώς βρέθηκαν εδώ όλα αυτά τα ζώα. Οι ψαράδες που τα φροντίζουν πιστεύουν ότι τα περισσότερα ζούσαν στις πόλεις και τα χωριά της χώρας, τα οποία τα έφεραν κάποιοι εδώ για να τα ξεφορτωθούν.

Με τη φιλοζωία να μην υφίσταται ούτε καν σαν όρος-γνωρίζουμε τη θέση του Ισλάμ για τα ζώα- το Πακιστάν θεωρείται μια από τις πιο εχθρικές χώρες στον κόσμο για τα ζώα. Συχνά οι αρχές εξολοθρεύουν μαζικά τα αδέσποτα ρίχνοντας στους δρόμους δηλητήρια.

“Τα βλέπουμε να στέκονται στην ακτή και να μας περιμένουν. Αυτό είναι το σιωπηρό τους κάλεσμα. Ένας άνθρωπος δεν είναι τίποτα χωρίς ανθρωπιά μέσα του”, θα πει ένας από τους ψαράδες που έχουν αναλάβει τη σίτισή τους, ο 30χρονος Abdul Aziz.

Κείμενο: Μυρτώ Τζώρτζου, petpetma@gmail.com

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αφήστε ένα Σχόλιο