Γαριδάκια που μοιάζουν με το γορίλα Harembe φτάνουν σε τιμές-ρεκόρ στο eBay

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στις 28 Ιανουαρίου βγήκε σε on line πλειστηριασμό στο eBay ένα γαριδάκι (Cheeto) που θυμίζει το γορίλα Harembe, το άτυχο ζώο που έγινε viral το 2016 όταν ένα 3χρονο αγοράκι μπήκε στο κλουβί του στο ζωολογικό κήπο του Cincinnati και ο γορίλας έπιασε το παιδί. Άλλοι θεώρησαν πως ο γορίλας πήγε να επιτεθεί στο παιδί, άλλοι πως προσπάθησε να το σώσει. Πάντως ο Harembe τελικά θανατώθηκε με ευθανασία και αυτή η απόφαση των αρχών του ζωολογικού κήπου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Το eBay πουλούσε αυτό το γαριδάκι μαζί με μια φωτογραφία του Harembe και η αρχική τιμή πώλησης είχε οριστεί στα 11,99 δολάρια. Το “τεμάχιο” δε περιγράφονταν ως “αντικείμενο με συλλεκτική αξία για όσους αγαπούν τα περίεργα και σπάνια πράγματα”.

Όμως μετά την προβολή που πήρε το περίεργο γαριδάκι μέσω των social media, η τιμή του εκτοξεύτηκε σε τρελά επίπεδα και εικάζεται πως η τελική τιμή του άγγιξε πριν λίγες μέρες τα μερικές δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Τώρα, στο eBay εμφανίστηκαν και άλλα “σπάνια” γαριδάκια που θυμίζουν το διάσημο γορίλα και λίγες μόνο μέρες πριν την ολοκλήρωση του πλειστηριασμού ένα εξ αυτών αξίζει πάνω από 7.000 δολάρια.

Πηγή: http://mag.sigmalive.com/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο