Γνωρίστε τον 27χρονο που ζει σε ένα έρημο νησί της Αλάσκας με αρκούδες και φάλαινες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σε ένα απομονωμένο και γεμάτο ομίχλη νησί της Αλάσκας, το Marble, στον Καναδά, μακριά από τον πολιτισμό και τις ανέσεις και μέσα σε ένα δάσος έχει επιλέξει να ζει εδώ και 6 χρόνια ένας 27χρονος από την Ιαπωνία, ο Zach μαζί με το σκύλο του, τον Kahli. Οι συνθήκες μάλιστα εκεί είναι τόσο δύσκολες που συχνά ο Zach κάνει και 6 μήνες να δει άνθρωπο. Στο νησί αυτό κατοικεί και ένα ζευγάρι που ασχολείται με το εμπόριο οστράκων.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

Η περίπτωση αυτή του νεαρού ερημίτη κέντρισε το ενδιαφέρον του 26χρονου Σλοβένου φωτογράφου Anze Osterman, ο οποίος έζησε ένα μήνα κοντά του και κατέγραψε με το φωτογραφικό του φακό την καθημερινότητά του.

Ο Zach αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή πριν από περίπου 6 χρόνια και να ζήσει απομονωμένος κοντά στη φύση. Στο νησί Marble κατοικούν πολικές αρκούδες ενώ σε όλη τη θάλασσα εκεί υπάρχουν φάλαινες. Η πιο κοντινή δε πόλη λέγεται Ketchikan και είναι δυο ώρες με το αεροπλάνο.

Ο νεαρός από την Ιαπωνία εργάζεται στη φάρμα που συλλέγει όστρακα του Eric και της γυναίκας του Cindy, των δύο άλλων κατοίκων. Κάθε δυο μήνες ο Eric και η σύζυγός του ταξιδεύουν στην πιο κοντινή κωμόπολη για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για να ζήσουν. Τον υπόλοιπο χρόνο εκτός από τα όστρακα, ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης τους, λαχανικά, μανιτάρια και άλλα, και το κυνήγι. Το δε νερό τους το συλλέγουν από μια δεξαμενή, καθώς στο νησί αυτό δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε νερού αλλά και ούτε ηλεκτρισμού.

Για τηλέφωνο ή κινητό φυσικά ουδείς λόγος. Το νησί επίσης δεν έχει ούτε δρόμους ούτε κάποιο οδικό σχεδιασμό. Το πιο εντυπωσιακό άλλωστε στοιχείο του εκτός από την άγρια φύση είναι ένα μεγάλο ξύλινο τοτέμ, κρυμμένο στο πουθενά, το οποίο λέγεται ότι φτιάχτηκε από ένα ζευγάρι πριν από 100 χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο