Τα πιο όμορφα μωρά του κόσμου είναι τα ελεφαντάκια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Από τα πιο ευγενικά και υπέροχα ζώα οι ελέφαντες είναι πανέξυπνα και συναισθηματικά ζώα, με πολύ καλή μνήμη, που τη χρησιμοποιούν κυρίως για τον προσανατολισμό τους ενώ η ευφυϊα τους θεωρείται πως είναι αντίστοιχη των δελφινιών.

Τα τεράστια αυτά ζώα ζουν σε κοπάδια 15 με 30 μαζί. Σύμφωνα με μια έρευνα οι ελέφαντες «τραγουδούν», αλλά σε τόση χαμηλή συχνότητα που δεν μπορούμε να τους ακούσουμε. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι ελέφαντες χρησιμοποιούν υπερήχους, χαμηλής συχνότητας, για να κρατούν το κοπάδι ενωμένο.

Πρόκειται για πολύ ευαίσθητα ζώα. Αν ένα μικρό στην αγέλη έχει ανάγκη, όλη η ομάδα προσπαθεί να το βοηθήσει και το χαϊδεύουν με την προβοσκίδα τους. Εκπληκτική είναι και η συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι θηλυκοί ελέφαντες σε μικρά ελεφαντάκια άλλων μητέρων. Τα φροντίζουν και τα προστατεύουν ακριβώς όπως και τα δικά τους. Η συμπεριφορά αυτή είναι γνωστή ως allomothering.

Τα μικρά γεννιούνται 110 κιλά και ένα περίπου μέτρο ύψος. Είναι πανέμορφα αλλά εντελώς αδέξια για τους 3 πρώτους μήνες της ζωής τους ενώ είναι απόλυτα εξαρτημένα από τις μητέρες τους τα 3 πρώτα χρόνια. Οι πιο κάτω φωτογραφίες από μικρά ελεφαντάκια θα σας κάνουν να χαμογελάσετε και να σκεφτείτε ότι εμείς οι άνθρωποι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για την προστασία τους.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο