Δείτε το ζωολογικό κήπο και το ποτάμι του Bronx κρεμασμένοι στα 16 μέτρα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο ζωολογικός κήπος του Bronx, στη Νέα Υόρκη, είναι ένας από τους πιο γνωστούς ζωολογικούς κήπους του κόσμου. Bρίσκεται στο δήμο του Bronx, στο Bronx Park. Είναι ο μεγαλύτερος μητροπολιτικός ζωολογικός κήπος των ΗΠΑ, που περιλαμβάνει 1060 στρέμματα πάρκου και οικοτόπων, εκεί όπου ρέει ο ποταμός Bronx River. Ο ζωολογικός κήπος αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος τεσσάρων ζωολογικών κήπων και ενός ενυδρείου που διαχειρίζεται η Wildlife Conservation Society (WCS).

Δεν είναι όμως μόνο τα ζώα που μπορεί να δει κανείς εδώ. Από φέτος το καλοκαίρι οι επισκέπτες που θέλουν να νιώσουν την εμπειρία μιας περιπέτειας μπορούν να περιηγηθούν το μέρος δεμένοι με τα γνωστά σχοινιά, 16 μέτρα πάνω από το έδαφος. Από κάτω δε θα βρίσκεται το ποτάμι του Bronx.

Ο Sue Chin, υπεύθυνος αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και υλοποίησης του σχεδίου, λέει: “Το ποτάμι αυτό είναι ένα εκπληκτικό ποτάμι της Νέας Υόρκης αλλά δεν μπορείς εύκολα να το χαρείς. Και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να δεις πράγματα και να έχεις μια διαφορετική εμπειρία. Οι διαδρομές με τα σκοινιά θα ξεκινήσουν μετά τις 16 Ιουνίου. Το δε εισιτήριο για δυο ώρες περιήγηση θα κοστίζει 65 δολάρια. Για λόγους όμως ασφαλείας δεν θα γίνονται δεκτά τα παιδιά κάτω των 7 ετών”.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο