Σκυλάκος λόγω σπάνιας πάθησης του στομάχου πρέπει να τρώει σε όρθια θέση

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων Front Street Animal Shelter στην Καλιφόρνια δημοσιεύει καθημερινά φωτογραφίες και βίντεο από τα ζώα που περιμένουν να υιοθετηθούν. Συχνά οι ιστορίες αυτών των ζώων είναι τόσο τρυφερές που σε κάνουν να κλάψεις. Μια όμως αυτές τις μέρες ήταν τόσο συγκινητική που έγινε σε ελάχιστο χρόνο viral.

Η Duchess, ένα πρώην αδέσποτο σκυλάκι, λόγω μια στομαχικής αρρώστιας που λέγεται μεγαοισοφάγος πρέπει να τρώει σε όρθια θέση. Διαφορετικά θα βγάζει την τροφή από το στόμα. Οι επιλογές που έχει δεν είναι πολλές. Έτσι η φιλοζωική οργάνωση Bailey Chairs 4 Dogs ανέλαβε να της κάνει εύκολη τη ζωή. Με μια μεγάλη καμπάνια και με πολλά δημοσιεύματα οι εθελοντές της οργάνωσης βρήκαν μια ειδική καρέκλα στην οποία πρέπει να κάθεται η σκυλίτσα κατά τη διάρκεια του φαγητού χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα και κανένας κίνδυνος για την υγεία της.

Η Duchess είναι ένα γλυκό, φιλικό και πανέμορφο σκυλάκι που ψάχνει μια οικογένεια. Οι άνθρωποι της οργάνωσης ελπίζουν ότι θα βρεθεί αυτός που δεν θα κολλήσει στο πρόβλημά της και θα της δώσει ένα σπίτι για να ζήσει.

Η σπάνια ασθένεια congenital megaesophagus (μεγαοισοφάγος) είναι μια κατάσταση στην οποία ο οισοφάγος διευρύνεται και αδυνατεί να πιέσει την τροφή στο στομάχι. Για αυτό το λόγο πρέπει κάποιος να τρώει μόνο όρθιος και να παραμένει σε αυτή τη θέση για τα επόμενα 20-30 λεπτά που ακολουθούν το γεύμα, ώστε η βαρύτητα να υποβοηθά την κάθοδο της μπουκιάς στο στομάχι. Για το σκοπό αυτό κυκλοφορούν στο εμπόριο ειδικά καθίσματα (Bailey chair). Επίσης τα γεύματα πρέπει να είναι μικρά, συχνά και να έχουν πολλές θερμίδες, ώστε να περιορίζεται ο όγκος της απαραίτητης τροφής.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο