Εικόνες απίστευτης καταστροφής. Έφτασε στη Φλόριντα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Με ανέμους που φτάνουν τα 210 χιλιόμετρα σε ταχύτητα συνεχίζεται το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα, που έχει μέχρι τώρα προκαλέσει το θάνατο 25 ατόμων αλλά και ανυπολόγιστες ζημιές. Ο κυκλώνας αφού ισοπέδωσε Κούβα, Πουέρτο Ρίκο, Μπαχάμες, Παρθένους Νήσους, που έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μοιάζουν με βομβαρδισμένα τοπία, μόλις έφτασε και στη Φλόριντα. Οι κάτοικοι της Φλόριντα κλήθηκαν από τον κυβερνήτη να εγκαταλείψουν σήμερα τα σπίτια τους καθώς η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνη για τη ζωή τους.

Οι υπηρεσίες διάσωσης (Division of Emergency Management) εκτιμούν ότι 6,3 εκατομμύρια κάτοικοι στη Φλόριντα έλαβαν εντολή εκκένωσης, έναντι 5,6 εκατομμυρίων χθες το βράδυ, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη: “Αν σας δόθηκε εντολή να φύγετε, πρέπει να φύγετε τώρα… Όχι απόψε, όχι σε μια ώρα. Πρέπει να φύγετε τώρα” ανέφερε από την πλευρά του ο κυβερνήτης της πολιτείας της Φλόριντα Ρικ Σκοτ.

H Ίρμα αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στη Φλόριντα, ενώ το Μαϊάμι ήδη θυμίζει πόλη – φάντασμα, καθώς άλλοι κάτοικοι εκκενώνουν την περιοχή, και άλλοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, αρνούμενοι να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους, παρά τις προειδοποιήσεις για να φύγουν.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο