Θέλετε να ανακυκλώσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο; Δώστε το για φαγητό σε έναν ελέφαντα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όταν η εορταστική σεζόν τελειώνει, ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα είναι το τι θα κάνεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εντάξει, οι περισσότεροι το πετάνε στα σκουπίδια και ησυχάζουν. Κάποιοι άλλοι συμμετέχουν σε προγράμματα ανακύκλωσης που γίνονται σε πολλά μέρη του εξωτερικού. Άλλοι πάλι τα βλέπουν με εικαστικό μάτι, όπως ένας καλλιτέχνης από το San Fransisco, ο Michael Neff, ο οποίος δημιούργησε ένα δάσος από κρεμασμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα που μάζεψε από τους δρόμους της Νέας Υόρκης.  Άλλοι πάλι τα μετατρέπουν σε λίπασμα. Και κάποιοι άλλοι απλώς τα δίνουν στους ελέφαντες για φαγητό. Και εδώ είναι όλο το ενδιαφέρον.

Κάθε χρόνο το χειμώνα οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου, Tierpark Berlin, δίνουν στους ελέφαντες για φαγητό ανανάδες. Ναι, καλά διαβάσατε. Όσα φυτά ανανάδες δεν έχουν πουληθεί, πηγαίνουν για γεύμα στους ελέφαντες. Τα δέντρα αυτά, που είναι χωρίς φυτοφάρμακα, αποτελούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα καλό συμπλήρωμα διατροφής στο φαγητό του χειμώνα.

Όμως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι ελέφαντες που περιμένουν τα Χριστούγεννα για να φάνε τις δικές τους λιχουδιές που είναι τα άχρηστα πλέον χριστουγεννιάτικα δέντρα. Πρόκειται για τους ελέφαντες του καταφυγίου The Elephant Sanctuary στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο event “Christmas Tree Drive”, το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο μετά από την Πρωτοχρονιά. Τα δέντρα αυτά, τα οποία αντί να πεταχτούν δίνονται στους ελέφαντες, εκτός του ότι έχουν ιδιαίτερα θρεπτικά συστατικά βοηθούν τα τεράστια αυτά ζώα στην πέψη. Το πιο αστείο δε όλων είναι το πώς τρώνε οι ελέφαντες αυτοί τα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο