Αεροπορικές εταιρείες που επιτρέπουν τα κατοικίδια στις καμπίνες των επιβατών

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα από τα πράγματα που συχνά μας προβληματίζουν σχετικά με τα αγαπημένα μας κατοικίδια είναι το πού θα τα αφήσουμε αν χρειαστεί να ταξιδέψουμε. Αν το ταξίδι μας είναι με αυτοκίνητο, το να τα πάρουμε μαζί μας δεν είναι και τόσο δύσκολο. Τι γίνεται όμως αν το ταξίδι είναι αεροπορικό; Και αν πούμε ότι τα παίρνουμε και σε αυτήν την περίπτωση μαζί μας, θα τα έχουμε στην καμπίνα ή θα αναγκαστούμε να τα βάλουμε στο ειδικό μέρος κάτω από το αεροπλάνο, κάτι που οι περισσότεροι από εμάς δεν θέλουμε ούτε να σκεφτούμε;

Επειδή οι μέρες του Πάσχα πλησιάζουν και κάποιοι τυχεροί θα μετακινηθούν με αεροπλάνο, δείτε 12 αεροπορικές εταιρείες που επιτρέπουν στην καμπίνα των επιβατών τα ζώα υπό κάποιες προϋποθέσεις.

 1. Air Canada

Επιτρέπονται μικρόσωμα κατοικίδια μέχρι 8 κιλά μέσα σε άνετο χώρο (σπιτάκι, τσάντα, crate) που θα τοποθετηθεί στα πόδια σας, κάτω από την μπροστινή σας θέση.

 2. Air France

Επιτρέπονται μικρά σκυλάκια και γάτες – όχι όμως στην business class- μέχρι 8 κιλά.

3. American Airlines 

Μπορείτε να έχετε μαζί σας το μικρόσωμο σκυλάκι ή τη γατούλα σας αρκεί να είναι πάνω από 8 εβδομάδων. Θα μπει σε ειδικό crate κάτω από τη μπροστινή σας θέση. Επίσης η πτήση δεν θα πρέπει να είναι πάνω από 12 ώρες.

 4. Delta 

Επιτρέπονται σκυλάκια, γατάκια και πουλιά σε κλουβί. Για τις εσωτερικές πτήσεις τα ζώα θα πρέπει να είναι πάνω από 10 εβδομάδων ενώ για τις διεθνείς πάνω από 16. Δεν υπάρχει περιορισμός στα κιλά αρκεί να χωράνε σε crate κάτω από την μπροστινή σας θέση.

5. United 

Επιτρέπονται γατάκια, σκυλάκια, πουλιά και κουνελάκια που δεν είναι κάτω από 8 εβδομάδων. Δεν υπάρχει περιορισμός στα κιλά, αρκεί να χωράνε σε crate που θα μπει κάτω από την μπροστινή θέση.

 6. Aegean Airlines

Μικρά κατοικίδια μέχρι 8 κιλά, όπως σκυλάκια, γατάκια και φέρετ επιτρέπονται σε ειδικό crate. Αν ταξιδεύετε με δυο ζώα, θα πρέπει να γνωρίζονται και να τα πάνε καλά μεταξύ τους. Αν δεν έχετε μαζί σας crate, η εταιρεία μπορεί να σας δώσει ένα χάρτινο που θα χωράει το μέχρι 8 κιλά ζωάκι σας. Και το οποίο θα μπει κάτω από την μπροστινή σας θέση.

 7. Iberia

Μπορείτε να έχετε μαζί σας στην καμπίνα το σκυλάκι ή το γατάκι ή όποιο άλλο νόμιμο κατοικίδιο έχετε, το οποίο είτε θα το έχετε στην αγκαλιά σας είτε σε ειδικό crate.

 8. Lufthansa

Επιτρέπονται γατάκια και σκυλάκια μέχρι 8 κιλά (μαζί με το crate). Οι επιβάτες έχουν το δικαίωμα να μεταφέρουν μόνο έως δύο ζώα στην καμπίνα του αεροπλάνου, ή στο χώρο των αποσκευών, ανάλογα με το μέγεθος και το βάρος τους. Στην καμπίνα τα ζώα πρέπει να είναι σε κλουβιά διαστάσεων 55x40x23 εκ., ενώ στο χώρο των αποσκευών επιτρέπονται επιπλέον λαγοί και κουνέλια.

 9. Turkish Airways

Επιτρέπονται όλα τα κατοικίδια, τα οποία δεν ξεπερνούν-μαζί με το crate διαστάσεων 23x40x55 εκ.-τα 8 κιλά. Αν υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια μπορούν να μεταφερθούν στον χώρο των αποσκευών.
Ράτσες, όπως π.χ. πιτ μπουλ, δεν επιτρέπονται.

 10. Alitalia

Για μεταφορά στην καμπίνα θα χρειαστείτε ένα κλουβί διαστάσεων έως 24x40x20 εκ., με όριο έως και πέντε ζώα του ίδιου είδους συνολικού βάρους έως 10 κιλά, με το κλουβί και την τροφή. Στο χώρο των αποσκευών το επιτρεπόμενο βάρος είναι έως 75 κ. μαζί με το κλουβί και την τροφή.

 10 Swiss Air

Ο κάθε επιβάτης μπορεί να πάρει μαζί του έως δύο γάτες ή σκυλιά στην καμπίνα ή το χώρο των αποσκευών.
Στην καμπίνα επιτρέπονται κατοικίδια έως 8 κιλά σε κλουβί μέγιστων διαστάσεων 55x23x40 εκ., με εξαίρεση τα μεγαλύτερα σκυλιά-οδηγούς. Στο χώρο των αποσκευών μπορούν να μεταφερθούν γατιά και σκύλοι που ξεπερνούν τα παραπάνω όρια μαζί με το κλουβί, καθώς και κουνέλια και λαγοί.

 11. British Airways

Mόνο σκυλιά-οδηγοί/βοηθοί μπορούν να ταξιδέψουν στην καμπίνα των επιβατών. Κατοικίδια και ζώα για ψυχολογική υποστήριξη πρέπει να ταξιδέψουν στον χώρο των αποσκευών, σε συνεργασία με την αδελφή εταιρεία της ΒΑ, την IAG World Cargo.

 12. Ryanair

Επιτρέπονται μόνο οι σκύλοι-οδηγοί σε ορισμένα δρομολόγια.

Επειδή όμως κάποια μπορεί να αλλάξουν, σας συνιστούμε πριν πραγματοποιήσετε την κράτησή σας, να ελέγχετε πάντοτε τι ισχύει με την αεροπορική εταιρεία ή το ταξιδιωτικό πρακτορείο με το οποίο κάνετε την κράτηση.

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αεροπορικό ταξίδι και σκύλοι: όλα όσα πρέπει να ξέρετε | GamingClub | Online Καζίνο Blog 21 Φεβρουαρίου, 2019 - 4:54 μμ

[…] στην καμπίνα, είτε στο χώρο των αποσκευών, αλλά πλέον όλο και περισσότερες υιοθετούν πολιτικές φιλικές προς τα κατοικίδια. Για […]

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο