Ήρθε στην Ελλάδα ο πρώτος φούρνος αποκλειστικά για σκύλους

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένας ολοκαίνουργιος φούρνος, γεμάτος με υπέροχες, φρέσκες λιχουδιές αποκλειστικά και μόνο για σκυλιά και με το όνομα “Dog Bakery” άνοιξε τις πόρτες του στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Ξηροκρήνης 2 και Αγίου Αντωνίου στα Άνω Πατήσια (www.dogbakery.gr). Ο στόχος του; Να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ταϊζουμε τα σκυλάκια μας.

Όπως γράφουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας και δημιουργοί αυτής της πρωτότυπης ιδέας στο site του καταστήματος: «Η ιδέα για τη δημιουργία μαγειρευτού φαγητού για σκύλους γεννήθηκε από την αγάπη μας για τα ίδια μας τα ζώα και, φυσικά, από την ανάγκη να τα βλέπουμε να μεγαλώνουν σωστά. Έτσι, δημιουργήσαμε τον πρώτο φούρνο στην Ελλάδα, με φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα, που ανοίγει τις πόρτες του στους σκύλους και τους φίλους τους, τους ανθρώπους, για να πάρουν μυρωδιά, πριν δοκιμάσουν τις pet-ilicious τροφές που ετοιμάζουμε.

Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ότι οι άνθρωποι στρέφονται προς την ποιοτική και εξισορροπημένη διατροφή, κατανοώντας πως ο κορεσμός της πείνας δεν είναι ο αυτοσκοπός της κατανάλωσης τροφής. Έτσι, λοιπόν, σκεφτήκαμε πως αυτό δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικό και για τους τετράποδους φίλους μας.

Στο πλαίσιο αυτό, κάποιοι ιδιοκτήτες σκύλων θεώρησαν ότι μια ποιοτικότερη λύση, έναντι της ξηράς τροφής, θα ήταν να δώσουν στο ζώο τους μια μερίδα από το δικό τους φαγητό, κάτι απόλυτα λανθασμένο για την υγιεινή διατροφή ενός σκύλου. Το επόμενο βήμα ήταν η παρασκευή μαγειρευτής τροφής για το σκύλο, από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, κάτι που φυσικά ενέχει κόπο, απαιτεί χρόνο και, φυσικά, γνώσεις.

Κάθε σκύλος έχει τις ανάγκες του, τις ιδιαιτερότητές του και, γιατί όχι, τις προτιμήσεις του. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δημιουργήσαμε τροφή για σκύλους που θα εμπεριέχει τα κατάλληλα συστατικά, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνες, που είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη και την υγιή διαβίωση του.

Τι μπορείς να βρεις στο “Dog Bakery”; Εκλεκτά ψητά εδέσματα, όπως κοτόπουλο, αρνί, μοσχάρι ή γαλοπούλα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να παραγγείλεις ειδικές, φρεσκοψημένες τροφές, σχεδιασμένες αποκλειστικά για τις ανάγκες του δικού σου ζώου. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δημιουργήσαμε τροφή για σκύλους που θα εμπεριέχει τα κατάλληλα συστατικά, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνες, που είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη και την υγιή διαβίωσή τους. Γνωρίζοντας δε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό σκύλων εμφανίζει δυσανεξία σε κάποιες ζωικές πρωτεΐνες, έχουμε παρασκευάσει μονοπρωτεϊνικές συνταγές, δηλαδή τροφές με διαφορετικές πηγές πρωτεϊνης και ποτέ μείξη αυτών, ώστε να μπορεί κανείς να επιλέξει αυτή που ταιριάζει στο σκύλο του.

Πέρα από τις φρεσκοψημένες τροφές που ακολουθούν συγκεκριμένες συνταγές, δεχόμαστε, κατόπιν συνεννόησης με κτηνίατρο, συγκεκριμένες παραγγελίες με παραλλαγές στα υλικά, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε σκύλου.

Την ιδιά στιγμή όμως ετοιμάζονται και διαφορετικού τύπου γεύματα όπως είναι οι λιχουδιές από καρύδα, φυστικοβούτυρο, μπανάνα ή μήλο”.

“Dog Bakery”

Ξηροκρήνης 2 & Αγ. Αντωνίου,
111 42, Άνω Πατήσια, Αθήνα

Πηγή: http://www.womantoc.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο