Απίστευτο: Πήγε βόλτα 36 σκυλιά μαζί και περπάτησε ένα χιλιόμετρο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μια 38χρονη από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, η Maria Harman, εκπαιδεύτρια σκύλων, διεκδικεί ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο βραβείο Γκίνες και όπως φαίνεται, μάλλον θα το κερδίσει. Τι απίστευτο έκανε; Πήγε βόλτα 36 σκυλιά μαζί περπατώντας ένα χιλιόμετρο χωρίς κανένα πρόβλημα. Και νιώθει για αυτό απίστευτα περήφανη.

Η ίδια θα πει σε συνέντευξή της: “Κάποια στιγμή οι φίλοι μου μου έστειλαν ένα βιντεάκι από το Youtube στο Facebook όπου έδειχνε μια γυναίκα που είχε καταφέρει να πάει βόλτα πολλά σκυλιά για να μπει στο βιβλίο Γκίνες. Έψαξα στο Guinness World Records και είδα ότι το ρεκόρ είναι 35 σκυλιά. Και σκέφτηκα ότι εγώ μπορώ να πάω βόλτα περισσότερα”.

Η Harman για κάποιον καιρό έκανε “πρόβες”. Τα περισσότερα σκυλιά που είχε ποτέ πάει βόλτα μαζί ήταν 16. Έτσι χρειάστηκε να αφιερώσει αρκετό από το χρόνο της ώστε να βελτιώσει αυτή την επίδοσή της.

Όταν ήρθε η ώρα αναζήτησε 40 εκπαιδευμένους K9 σκύλους, τους οποίους επέλεξε προσεκτικά, και αποφάσισε να βιντεοσκοπήσει το πείραμά της. Η ίδια θα πει: “Στην αρχή ήταν δύσκολα και ζορίστηκα. Τέσσερα από αυτά τα σκυλιά τραβούσαν απίστευτα και με πόνεσε πολύ το χέρι μου. Έτσι ζήτησα από το σύζυγό μου να τα πάρει. Μου έμειναν 36, όσα χρειαζόμουν δηλαδή για να σπάσω το ρεκόρ. Δεν έπρεπε να αποτύχω.

Η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά. Αλλά είχα ψυχραιμία. Τελικά τα κατάφερα. Περπάτησα ένα χιλιόμετρο με 36 σκύλους χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν μετά παρέδωσα τα σκυλιά, ανακουφίστηκα απίστευτα. Γύρισα σπίτι εξουθενωμένη αλλά πολύ χαρούμενη. Τώρα μόνο περιμένω την απόφαση των ανθρώπων του Guinness World Records”.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο