Καλαμπάκα: Κλείνουν παράνομα αδέσποτα σε φριχτούς χώρους. Δείτε τραγικές εικόνες.

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όλοι γνωρίζουμε πώς αντιμετωπίζονται τα αδέσποτα ζώα στην Ελλάδα, τόσο από τους δήμους που αδιαφορούν παντελώς για την ύπαρξή τους όσο και από ένα πολύ μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας. Φόλες, κακοποιήσεις, απίστευτες βαναυσότητες που ελάχιστες έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Και αυτό γιατί απλά τα μίντια και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι δεν ενδιαφέρονται.

Το φοβερό όμως σε όλα αυτά είναι όταν οι φήμες κάνουν λόγο για φιλοζωικές που εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες που καταλήγουν σε κακοποιήσεις ουσιαστικά των αδέσποτων. Δεν μιλάμε για όλες φυσικά. Γιατί όσο και να ακούγονται διάφορα, τις περισσότερες φορές ανειπόστατα, οι εθελοντές και τα μέλη των φιλοζωικών κάνουν απίστευτη δουλειά, με πολύ κόπο, ξοδεύοντας το χρόνο τους και τα χρήματα που δεν έχουν βασικά δεδομένης της κρίσης τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Ας δούμε όμως τι γίνεται στην Καλαμπάκα

Όπως όμως και να το κάνουμε υπάρχουν πράγματα και καταγγελίες για φιλοζωικές και δήμους που πρέπει να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Ας δούμε τι συμβαίνει σε ένα νομό της Ελλάδας, αυτόν των Τρικάλων και συγκεκριμένα στην Καλαμπάκα. Προεκλογικές μέρες είναι αυτές και εμείς που αγαπούμε τα ζώα θα πρέπει να ψηφίσουμε όχι με βάση το κόμμα που πιστεύουμε αλλά με βάση ποιοι θα κάνουν πραγματικό καλό στα ζώα. Αν υπάρχουν τέτοιοι δηλαδή.

Την οργή των φιλόζωων της περιοχής αλλά και πολλών ανθρώπων σε άλλα μέρη έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες έγκλειστων αδέσποτων σκυλιών σε άθλιο χώρο, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία Καλαμπάκας, εκεί που στεγάζονται τα παλιά σφαγεία.

Ο χώρος αυτός είναι παράνομος, αφού δεν έχει τη νομιμοποίηση καταφυγίου με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, και συνεπώς κανείς δεν μπορεί να βάζει εκεί μέσα ζώα σαν να είναι κατάδικοι. Και για κανέναν λόγο. Και το πιο τρομερό σε αυτό είναι ότι για μπουντρούμιασμα, αυτή είναι η σωστή λέξη, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ευθύνεται ο πρόεδρος της γνωστής φιλοζωικής “Η Στέγη”, Χρήστος Κτενάς, που είτε το κάνει ο ίδιος είτε το ανέχεται και δεν αντιδράει, όπως θα έπρεπε να κάνει σαν φιλοζωική.  Άνθρωποι μάλιστα έχουν δει τον κ. Κτενά να πηγαίνει να τα ταϊζει. Αυτό είναι και κάτι που γράφει και ο ίδιος στο facebook, λέγοντα ότι πηγαίνει στο σημείο αυτό κατά εντολή του Δήμου. Είτε το κάνει ο ίδιος είτε ο Δήμος ένα είναι το βασικό. Είναι εντελώς παράνομο, σύμφωνα με τη νομοθεσία που όλοι γνωρίζουν αλλά κάνουν τα στραβά μάτια. Τα ζώα άλλωστε δεν ψηφίζουν.

Ο κύριος Κτενάς, για την ιστορία, κατεβαίνει υποψήφιος για δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Θοδωρή Αλέκου “Ώρα για Δράση”.

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από την περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου κάνουν το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας το λιγότερο που μπορούμε να πούμε οργή. Τα σκυλάκια που θα δείτε στις φωτογραφίες είναι έγκλειστα σε τραγικές συνθήκες.

Και όμως τα πράγματα είναι δυστυχώς πολύ χειρότερα

Το petpet.news έχει στην κατοχή του όμως εικόνες και βίντεο από έναν ακόμα χώρο που, σύμφωνα με πληροφορίες πολλών ανθρώπων, έχουν “πεταχτεί” είτε από τον κ. Κτενά είτε από το Δήμο. Οι μαρτυρίες  κάνουν λόγο για 30 ζώα, σε άθλια κατάσταση, όπως θα δείτε πιο κάτω, τα οποία ζουν μέσα σε ακαθαρσίες, σκουπίδια, σίδερα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Ο χώρος αυτός είναι στην άλλη άκρη από τα παλιά σφαγεία, στα νέα σφαγεία.

Τα ερωτήματα φυσικά που έρχονται στο μυαλό κάθε λογικού ανθρώπου είναι για ποιο λόγο παρανόμως πάντα πέταξαν τα σκυλάκια αυτά στα συγκεκριμένα μπουντρούμια. Υποτίθεται, όπως λένε, η παραμονή τους εκεί είναι προσωρινή και γίνεται για αποθεραπεία. Επίσης ο κ. Κτενάς, όπως ο ίδιος λέει κατ’ εντολή του Δήμου, κάποια από αυτά έχουν χαρακτηριστεί επιθετικά.

Και εδώ έρχεται η παραβίαση της νομοθεσίας. Με ποια κριτήρια κρίθηκαν τα ζώα αυτά επιθετικά; Ποιοι γνωμοδότησαν για αυτό; Υπάρχει επίσημη αναφορά για αυτό; Και ποιο είναι το μέλλον αυτών των ζώων; Να μείνουν εκεί φυλακισμένα για πάντα; Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν ότι πολλά από τα σκυλάκια αυτά ζουν πάρα πολύ καιρό εκεί χωρίς κανένα λόγο.

Επίσης, με ποια δικαιοδοσία ένας πρόεδρος μιας φιλοζωικής κάνει κάτι τέτοιο; Από μόνος του; Και ο Δήμος τώρα τι κάνει; Ο δήμαρχος κ. Χρήστος Σινάνης και ο αντιδήμαρχος Γιαννούλας Ιωάννης. Τα γνωρίζουν, ως οφείλουν, όλα αυτά; Έχουν όντως εξουσιοδοτήσει τον κ. Κτενά για αυτό; Αυτό είναι κάτι που οφείλει επίσημα να ξεκαθαρίσει ο δήμος. Όπως όμως και να έχει όλα αυτά φυσικά είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

Όμως εμείς δεν έχουμε μόνο αυτά αλλά και άλλες καταγγελίες για διάφορα που έχουν να κάνουν με τα αδέσποτα, τις οποίες θα  αποκαλύψουμε εν καιρό.

Το ξαναλέμε λοιπόν: Ακόμα και αν οι λόγοι αυτοί ισχύουν, δηλαδή αποθεραπεία ή επιθετικότητα, η πρακτική του να βάζω ένα ζώο όπου να ‘ναι, χωρίς ο χώρος να έχει τις προδιαγραφές που πρέπει και να είναι νόμιμος, αδιαφορώντας για την ευζωία του, συνιστά εκτός από παράνομη πράξη και κακοποίηση. Επίσης κάτι τέτοιο το κάνουν με νόμιμες διαδικασίες οι ΔΗΜΟΙ και όχι ο οποιοσδήποτε ιδιώτης, ακόμα και Πρόεδρος να είναι μια φιλοζωικής.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τους δυο παράνομους χώρους που έχουν κλειστεί τα σκυλάκια. Δείτε από μόνοι σας τις συνθήκες. Ας βοηθήσουμε όλοι να σταματήσει αυτό.

 

 

Ο πρόεδρος της φιλοζωικής “Η Στέγη”, Χρήστος Κτενάς, δίπλα στον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Θοδωρή Αλέκο

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο