Τορίνο, Ιταλία: Μέχρι 500 ευρώ πρόστιμο αν δεν πας το σκύλο σου 3 φορές βόλτα τη μέρα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Έχουμε ακούσει για κάποιους νόμους που έχουν να κάνουν με τα ζώα και που υπάρχουν σε διάφορες χώρες ή σε διάφορες Πολιτείες της Αμερικής αλλά αυτό που πρόσφατα διαβάσαμε ομολογουμένως δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε.

Στο γειτονικό μας Τορίνο της Ιταλίας, σύμφωνα με απόφαση που πάρθηκε πριν από 13 περίπου χρόνια από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, οι ιδιοκτήτες σκύλων θα πληρώνουν μέχρι και 500 ευρώ πρόστιμο αν δεν βγάζουν για βόλτα τα κατοικίδιά τους τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα. Ναι, καλά διαβάσατε. Τρεις βόλτες τη μέρα αλλιώς 500 ευρώ πρόστιμο. Τώρα πώς θα εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη που θα βγάλει το σκύλο του βόλτα λιγότερο από τρεις φορές είναι κάτι που δεν μας λένε.

Αλλά ο νόμος έχει και άλλα. Οι ιδιοκτήτες επίσης απαγορεύεται να βάφουν τη γούνα του σκύλου ή της γάτας τους-ναι συμβαίνουν και αυτά ακόμα και εδώ- ή να τους κάνουν οποιοδήποτε ακρωτηριασμό, σε αυτιά, ουρές κτλ. “Στην πόλη μας είναι παράνομο να μετατρέψεις το ζώο σου σε παιχνίδι”, γράφει η εφημερίδα “La Stampa”.

Και όσο για τις κακοποιήσεις; Οι γείτονές μας Ιταλοί, αν συλληφθούν να κακοποιούν ή να εγκαταλείπουν τα ζώα τους, θα τιμωρηθούν πολύ αυστηρά, ακόμα και πρόστιμο που φτάνει τα 10 χιλιάδες ευρώ ή ακόμα και με ένα χρόνο φυλακή.

Δυστυχώς όμως, παρά τους αυστηρούς νόμους, ακόμα και στην Ιταλία τα πράγματα είναι ιδιαίτερα άσχημα, καθώς, σύμφωνα με τις φιλοζωικές οργανώσεις, πάνω από 150 χιλιάδες κατοικίδιοι σκύλοι και 200 χιλιάδες γάτες εγκαταλείπονται κάθε χρόνο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο