Ο ανάπηρος σκυλάκος Αλφρέντο θα τρέξει στο 8ο Penny Marathon αναζητώντας ένα σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το 8ο Penny Marathon θα διεξαχθεί φέτος την Κυριακή 21 Ιουλίου σε Αθήνα, Καλαμάτα και Σαλαμίνα. Ένας από τους πρωταγωνιστές που θα τρέξει είναι και ο Αλφρέντο, ο ανάπηρος σκυλάκος, με τον υπέροχο χαρακτήρα που εξακολουθεί να ψάχνει τον άνθρωπο που θα τον υιοθετήσει.

Ο πανέμορφος και τρυφερός Αλφρέντο βρέθηκε παράλυτος το 2015 και φιλοξενείται από το Φιλοζωικό Σωματείο Γαλατσίου, Φιλοζωικό Σωματείο Γαλατσίου “Γ.Α.Φ”.

Διαβάστε την ιστορία του από τη σελίδα του σωματείου στο Facebook:

Αυτός ο υπερτέλειος τύπος με το ενάμισι αυτί, βρέθηκε παράλυτος, τον Ιούλιο του 2015 και έκτοτε φιλοξενείται από το Φιλοζωικό Σωματείο Γαλατσίου, Φιλοζωικό Σωματείο Γαλατσίου “Γ.Α.Φ”

Βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση, γεμάτος τσιμπούρια και πληγές και το σωματείο τον ανέλαβε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μεταφέρθηκε στο γιατρό και χρειάστηκε απευθείας μετάγγιση, αφού η τιμή του αιματοκρίτη του ήταν 13,1.

Ο φόβος απ’ όλα όσα πέρασε και τον πόνο που υπέστη έγινε πολύ σύντομα παρελθόν. Τα μέλη του σωματείου που τον φροντίζουν του δίνουν όλη τους την αγάπη, τον γεμίζουν φιλιά και χάδια. Αυτό όμως που χρειάζεται πλέον περισσότερο απ’ όλα είναι ένα σπιτικό, τη δική του οικογένεια που θα του χαρίσει αγάπη και σταθερότητα.

Έχει τεράστια αποθέματα αγάπης να προσφέρει, δεν χάνει ευκαιρία να δείχνει πόσο εκτιμά τη φροντίδα που δέχεται και πόσο απολαμβάνει την ανθρώπινη, και όχι μόνο, παρέα, καθώς του αρέσει πολύ να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με σκυλιά και γάτες.

Του αρέσουν πολύ οι βόλτες με το αμαξίδιό του και μπορεί να σας ακολουθήσει παντού.

Ο Άλφ μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, αρκεί να βρεθεί ο άνθρωπός του.

Είναι στειρωμένος, θετικός σε λεϊσμανίαση.

Παίρνει εφ’ όρου ζωής zylapour, (ένα πολύ οικονομικό χάπι) και τρώει ειδική τροφή για το ουροποιητικό του.

Βοηθήστε μας να του βρούμε το καλύτερο σπίτι!

Αν θέλετε να συνδράμετε στα έξοδα Αλφρέντο, μπορείτε μέσω του λογαριασμού μας: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Piraeus Bank) ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Αρ. Λογαριασμού: 6034138714954 IBAN: GR52 0171 0340 0060 3413 8714 954
BIC: PIRBGRAA

Για οποιοδήποτε ποσό καταθέτετε, ενημερώστε μας για τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και διεύθυνση) στο e-mail μας somatiogaf@gmail.com, ώστε να σας στείλουμε απόδειξη είσπραξης. Με τη δική σας βοήθεια μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ PENNY MARATHON 2019, ΑΘΗΝΑ ΕΛΛΑΔΑ

Πού αποσκοπεί το Penny Marathon;

Αυτός ο μαραθώνιος διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από ανθρώπους που θέλουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων και ανεπιθύμητων ζώων (συγκεκριμένα ζώα συντροφιάς, όπως γάτες και σκύλους) στην Ελλάδα και να αναγνωριστεί το έργο των εκατοντάδων εθελοντών καλής διαβίωσης των ζώων σε αυτή τη χώρα. Μερικά από τα μηνύματα είναι ως ακολούθως.

Καταδικάζουμε την κακοποίηση, την παραμέληση, τις “χωματερές του δρόμου” και τα βασανιστήρια.

Καταδικάζουμε τις πράξεις της δηλητηρίασης, σκοποβολής, στραγγαλισμού και άλλες πράξεις της δολοφονίας.

Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε εκείνους που διαπράττουν παραβάσεις κακοποίησης των ζώων ακολουθώντας την πλήρη έκταση του νόμου.

Στηρίζουμε ολόψυχα την υιοθέτηση των αδέσποτων ζώων.

Προωθούμε τη στείρωση.

Ενθαρρύνουμε την ηθική, υπεύθυνη και γεμάτη κατανόηση ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.

Όπως είπε ο Γκάντι, «Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ζώα του».

Θα θέλαμε να δούμε μία Ελλάδα – ακόμα και σε μία δύσκολη περίοδο της ιστορίας της – που μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια της με ακεραιότητα και υπερηφάνεια. Αυτό σημαίνει ηθική μεταχείριση των ζώων. Όχι άλλες δικαιολογίες.

Πότε θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος;

Το 2019 ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019.

Πόσο κοστίζει η εγγραφή;

Η εγγραφή είναι δωρεάν. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι φέτος (ξανά) θα συνεργαστούμε με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), και το τελευταίο μέρος της διαδρομής θα πραγματοποιηθεί στο ΚΠΙΣΝ. Το ΚΠΙΣΝ βρίσκεται Συγγρού 364, στην Καλλιθέα.

Πού θα πραγματοποιηθεί;

Υπάρχουν τρία κύρια σημεία τοποθεσίας και τρεις επιλογές συμμετοχής. Διαβάστε τις οδηγίες παρακάτω και θα υπάρχουν σημαίες και πανό σε συγκεκριμένα σημεία μέσα στην διαδρομή του ΚΠΙΣΝ.

Όλοι οι δίποδοι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα βραχιολάκι σιλικόνης, στο σημείο της εκκίνησης, με το οποίο θα μπορούν να λάβουν τις παροχές που θα τους προσφέρουμε για τον αγώνα (όπως νερό, μπανάνες κλπ). Κάθε τετράποδος συμμετέχοντας θα λάβει ένα φουλάρι Penny Marathon.

(1) Μπορείτε να λάβετε μέρος στα 42χλμ με ποδήλατο από το σταθμό του Θησείου έως το ΚΠΙΣΝ

Ώρα συνάντησης: 06:00 πμ
Ώρα εκκίνησης: 06:30 πμ ΑΥΣΤΗΡΑ

Σημείο συνάντησης και εκκίνησης για τα 42 χλμ ποδήλατο: ΣΤΑΘMOΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟY «ΘΗΣΕΙΟ»
Διαδρομή των 42 χλμ ποδήλατο: https://www.mapmyrun.com/routes/fullscreen/1617778354/

(2) Μπορείτε να τρέξετε ή να διανύσετε με ποδήλατο, τη διαδρομή των 10 χλμ εντός του ΚΠΙΣΝ

Ώρα συνάντησης: 08:30 πμ
Ώρα εκκίνησης: 09:00 πμ ΑΥΣΤΗΡΑ

Σημείο συνάντησης και εκκίνησης για το 10χλμ τρέξιμο/ποδήλατο: Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (www.SNFCC.org).

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων (δρομείς και ποδηλάτες), θα ξεκινήσει έξω από το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (είσοδος από Ευριπίδου & Δοϊράνης, Καλλιθέα) και θα περιλαμβάνει 4 κύκλους των δυο χιλιομέτρων, περιμετρικά του ΚΠΙΣΝ, πάνω στον ποδηλατόδρομο και καταλήγουμε πάλι στο σημείο εκκίνησης έχοντας διανύσει τα 8 χιλιόμετρα του αγώνα!

Ελπίζουμε να τρέχουμε μαζί καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, με ένα ρυθμό 6’-7’ το χιλιόμετρο. Γιατί τρέχουμε όλοι μαζί; Γιατί ο αγώνας είναι συμβολικός (και όχι ανταγωνιστικού χαρακτήρα), και μιας και τρέχουμε σαν ομάδα, μπορούμε να εμψυχώνουμε ο ένας τον άλλον κατά την διάρκεια του αγώνα μας. Επίσης είναι πιο διασκεδαστικό και συγκινητικό να τερματίσουμε όλοι μαζί.

(3) Μπορείτε να τρέξετε τα 2 τελευταία χιλιόμετρα με το σκύλο σας

Το σημείο συνάντησης και εκκίνησης για τα 2χλμ τρέξιμο με τον σκύλο σας είναι το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ!

Ώρα συνάντησης: 09:15
Ώρα εκκίνησης: 09:45 ΑΥΣΤΗΡA
Σημείο συνάντησης και εκκίνησης για το 2ο χλμ: Το Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

Στη συνέχεια, όπου θα προστεθούν και οι κηδεμόνες με τα σκυλιά τους που θέλουν να συμμετέχουν (πάντα με τη χρήση λουριού), θα κάνουμε δυο γύρους, ενός χιλιομέτρου ο καθένας, περιμετρικά του Καναλιού και θα τερματίσουμε όλοι μαζί στο σημείο εκκίνησης όπου είναι και το σημείο τερματισμού ! Στο τερματισμό θα σας περιμένει και το γεύμα σας.

Σας ζητάμε να είστε υπομονετικοί και ευέλικτοι καθώς όλοι θα τρέξουμε για έναν όμορφο σκοπό. Οι χρόνοι παραπάνω είναι εκτιμήσεις και μπορεί να καθυστερήσουμε για διάφορους λόγους.

Διαβάστε επίσης

3 σχόλια

Αφήστε ένα Σχόλιο