Αυτός ο Ιρλανδικός Λυκοθήρας έχει την πιο μακριά ουρά στον κόσμο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο Keon είναι πανέμορφος σκύλος, ράτσας Ιρλανδικός Λυκοθήρας, ο οποίος μόλις μπήκε στο βιβλίο Guinness καθώς διαθέτει τη μεγαλύτερη σε μήκος ουρά στον κόσμο από οποιοδήποτε άλλο σκύλο. Πόσο είναι αυτή η ουρά; 76,8 εκατοστά. O Keon ζει στο Βέλγιο με την οικογένειά του, η οποία είναι περήφανη για αυτόν.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (myrto1@hotmail.com)

Η χώρα καταγωγής της συγκεκριμένη ράτσας σκύλου είναι η Ιρλανδία. Το χρώμα του είναι γκρίζο, υπόξανθο, λευκό, αχυρόξανθο και γκρίζο του ατσαλιού. Το ελάχιστο ύψος του είναι 79 εκατοστά ενώ το ιδανικό του βάρος είναι 40-54 κιλά.

Σύμφωνα με την ιστορία οι πρόγονοί του εντυπωσίασαν τους Ρωμαίους τόσο που τον έφεραν από τα βρετανικά νησιά και τον ζευγάρωσαν με τους μολοσσούς για να δημιουργήσουν πολεμικούς σκύλους και μονομάχους των αμφιθεάτρων. Η καταγωγή του χάνεται στα βάθη των αιώνων και είναι παράλληλη με αυτή του Γερμανικού Μoλοσσού και του Σκωτικού.

Πρόκειται για έναν τρυφερό, ευγενικό και πολύ φιλικό σκύλο. Η αφοσίωσή του είναι μεγάλη και είναι πολύ εκδηλωτικός, χαδιάρης και υπάκουος με την οικογένειά του.  Η μεγάλη υπομονή του και συναισθηματικό δέσιμο με τους ανθρώπους, τον καθιστούν εξαιρετικό για οικογένειες με παιδιά. Ο μέσος όρος ζωής δυστυχώς είναι πολύ χαμηλός όπως σε όλες τις μεγαλόσωμες φυλές.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο