7 λόγοι που θα σας κάνουν να συμπαθήσετε τις μαύρες γάτες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Καμιά γάτα, οποιουδήποτε χρώματος, μεγέθους και ράτσας δεν έχει συνδεθεί με τόσο άσχημα πράγματα όσο έχουν οι μαύρες γάτες. Και τι δεν έχουν ακούσει τα αυτιά τους. Ότι είναι άσχημες, ότι φέρνουν ατυχίες, ότι είναι μάγισσες, ότι έχουν όλα τα κακά αυτού του κόσμου αλλά και του άλλου.

Αν αφήσουμε όμως στην άκρη τις προκαταλήψεις, που είναι μόνο προκαταλήψεις και τίποτα περισσότερο, και εισέλθουμε στο μαγικό κόσμο τους, θα δούμε ότι τα πλάσματα αυτά είναι πανέμορφα και μοναδικά. Αν είστε από αυτούς που έχουν αδυναμία στις μαύρες γατούλες, οι 6 αλήθειες που ακολουθούν θα σας κάνουν να τις αγαπήσετε περισσότερο.

  1. Σε κάποιες κουλτούρες οι μαύρες γάτες έχουν συνδεθεί με την τύχη

Μπορεί στα περισσότερα μέρη του κόσμου να μην έχουν και τόσο καλή φήμη, όμως δεν είναι λίγες εκείνες οι περιοχές που πιστεύουν για αυτές ακριβώς το αντίθετο. Για παράδειγμα στην Ιαπωνία, αν μια ανύπαντρη γυναίκα έχει μαύρη γάτα, αυτό σημαίνει ότι θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει σχέση. Οι μαύρες γάτες εκεί προσελκύουν μνηστήρες, θα λέγαμε.

Αν πάλι είστε στη Γερμανία και μια μαύρη γάτα περάσει το δρόμο σας από τα δεξιά στα αριστερά, τότε, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των ανθρώπων εκεί, θα σας συμβούν καλά πράγματα.

2. Είναι οι καλύτεροι φίλοι του ψαρά 

Οι ψαράδες παραδοσιακά είχαν πάντα δίπλα τους μια ή περισσότερες μαύρες γάτες. Και αυτό γιατί πίστευαν ότι είναι καλότυχες. Η τύχη τους αυτή θα βοηθούσε όχι μόνο για να πιάσουν αρκετά ψάρια αλλά και για να επιστρέψουν ασφαλείς από τη θάλασσα. Με το αζημίωτο φυσικά καθώς είχαν και αυτές μερίδιο-και συχνά μεγάλο- στην ψαριά.

3. Δεν υπάρχει ράτσα μαύρης γάτας

Ο οργανισμός The Cat Fancier’s Association (CFA) αναγνωρίζει 22 διαφορετικές ράτσες γάτων που μπορεί να έχουν μαύρη γούνα, όπως η γάτα Νορβηγικού Δάσους, η γιαπωνέζικη Bobtail, η Σκωτσέζικη Fold και άλλες. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια ράτσα που να λέγεται ράτσα μαύρη γάτας.

4.  Η γούνα τους είναι μπορεί να ξεθωριάσει

Αν η γούνα μιας γάτας έχει μαύρο συμπαγές χρώμα αλλά το κυρίαρχο γονίδιο είναι το χρώμα με ραβδώσεις, με την έκθεσή της στο ήλιο θα αρχίσει να ξεθωριάζει και να αποκτά ραβδώσεις. Αυτή η γάτα δηλαδή από πρώην μαύρη ξεπλυμένη θα γίνει καφέ ξεπλυμένη.

5. Το γονίδιο του μαύρου χρώματος ενδέχεται να τις κάνει και ανθεκτικές στις ασθένειες

Μπορεί το χρώμα της γούνας τους να ευθύνεται για την κακή τους φήμη, όμως αυτό είναι και εκείνο που θα τις κάνει να γελάσουν τελευταίες. Η μετάλλαξη αυτή που κάνει μαύρη τη γούνα τους τις κάνει ανθεκτικές και σε πολλές ασθένειες. Σύμφωνα μάλιστα με τους επιστήμονες το μαύρο χρώμα τους είναι λιγότερο για λόγους καμουφλάζ και περισσότερο για λόγους υγείας.

6. Οι περισσότερες παίρνουν το όνομά τους από το χρώμα τους

Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. To πιο συνηθισμένο όνομα μαύρης γάτας είναι το Blackie. Έπειτα ακολουθούν τα Salem, Sable, Ebony, ονόματα που έχουν να κάνουν και αυτά με το χρώμα. Εσείς πρωτοτυπήστε και σκεφτείτε κάτι που δεν έχει να κάνει με χρώμα, το οποίο είναι τόσο εμφανές που δε χρειάζεται σύσταση.

7. Δύσκολα φωτογραφίζονται. Όμως όταν τα καταφέρνουμε…

Στον κόσμο των social media που είναι γεμάτος χρώματα και γάτες με χρώματα, μια φωτογραφία μαύρης γάτας θα κάνει τη διαφορά. Όμως θα πρέπει να είναι καλή. Αν την πετύχετε, καμιά άλλη φωτογραφία δεν θα είναι καλύτερη από τη δικιά σας. Μια συμβουλή: Προτιμήστε το background να είναι μινιμαλιστικό ώστε με τον κατάλληλο φωτισμό η μαύρη γατούλα σας θα λάμπει.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο