8 λόγοι που λατρεύουμε τη Ρώσικη Μπλε γάτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Από τις πιο όμορφες γάτες οι Ρώσικες Μπλε εκπέμπουν ιδιαίτερη γοητεία και μυστήριο. Η μαλακή βελούδινη μπλε-ασημί γούνα τους σε συνδυασμό με το διαπεραστικό βλέμμα των αμυγδαλωτών ματιών τους κάνουν αυτά τα πλάσματα να φαίνονται μοναδικά και σπάνια. Αντίθετα μάλιστα με τις περισσότερες φυλές η γάτα αυτή δεν προέρχεται από κάποια διασταύρωση αλλά υπάρχει στη φύση. Πέρα όμως από όλα αυτά υπάρχουν και άλλοι λόγοι που λατρεύουμε αυτή την υπέροχη γάτα.

  1. Η μυστήρια καταγωγή της

Λέγεται ότι η πανέμορφη αυτή γάτα έχει τις ρίζες της στην περιοχή Αρχάγγελος της Ρωσίας, γι’ αυτό και πολλές φορές ονομάζεται «γάτα του Αρχάγγελου». Από εκεί μεταφέρθηκε στην Αγγλία και τη Βόρεια Ευρώπη, από Ελισαβετιανούς ναυτικούς τη δεκαετία του 1860 και στη Βόρεια Αμερική το 1890. Σύμφωνα μάλιστα με διάφορες  λαϊκές δοξασίες η γάτα αυτή φέρνει τύχη σε αυτόν που είναι δίπλα της. Λέγεται ότι υπήρξε αγαπημένο κατοικίδιο πολλών βασιλιάδων στη Ρωσία και την Αγγλία. Οι φήμες υποστηρίζουν ότι η ίδια η Βασίλισσα Βικτωρία απολάμβανε τη συντροφιά μιας τέτοιας γάτας, η οποία ήταν το αγαπημένο της κατοικίδιο.

2. Το μυστήριο χαμόγελό της

Αν παρατηρήσετε προσεκτικά μια Ρώσικη Μπλε γάτα, θα δείτε τον τρόπο που κλείνει το στόμα της που είναι σαν να χαμογελάει. Το χαμόγελό της αυτό σε πολλούς θυμίζει αυτό της Τζοκόντα.

3. Είναι μπλε ή γκρι;  

Το χρώμα της είναι μπλε, για την ακρίβεια αργυρό-μπλε. Οι απίστευτοι ασημένιοι ιριδισμοί της βελούδινης γούνας της σε συνδυασμό με τα διαπεραστικά πράσινα μάτια της κάνουν τη γάτα αυτή να θεωρείται ως μια από τις ομορφότερες γάτες στον κόσμο.

4. Υπέροχος χαρακτήρας 

‘Ησυχες γάτες που αγαπούν την καθαριότητα, το παιχνίδι και τους ανθρώπους οι Ρώσικες Μπλε θεωρούνται απίστευτα τρυφερές και ευγενικές. Είναι πανέξυπνες και πολλές μαθαίνουν να ανοίγουν πόρτες, παράθυρα και ντουλάπια. Επίσης αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους είναι πολυάσχολοι, αφού από τη φύση τους δεν είναι καθόλου απαιτητικές. Θα παίξουν μόνες τους όσο λείπετε και θα σας περιμένουν με χαρά όταν επιστρέψετε χωρίς να είναι απόλυτα εξαρτημένες με εσάς.

5. Το σώμα της

Αρκετά μυώδης, η Ρώσικη Μπλε είναι μια γάτα με αθλητική εμφάνιση. Τα μάτια της είναι αμυγδαλωτά με ζωντανό πράσινο χρώμα και τοποθετημένα αρκετά μακριά το ένα από το άλλο. Τα πόδια της είναι μακριά και οι πατούσες της μικρές και οβάλ. Στη Βρετανία έχουν μπλε μαξιλαράκια ενώ στις ΗΠΑ είναι πιο στρογγυλές με ροζ ή μοβ μαξιλαράκια.

6. Το τρίχωμά της

Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τη Ρώσικη Μπλε είναι το διπλό της βελούδινο τρίχωμα, που δεν υπάρχει σε καμιά άλλη γάτα.

7. Γάτα σταρ

Οι Ρώσικες Μπλε εμφανίστηκαν στo πρώτo cat show, στο Crystal Palace, στο Λονδίνο, το 1875. Δυστυχώς όμως δεν κέρδισαν κάποιο βραβείο.

7. Καθαριότητα

Η γατούλα αυτή είναι απίστευτα καθαρή και ποτέ δεν θα σας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα σε αυτό. Επίσης είναι από τις λίγες γάτες που μαδάνε ελάχιστα.

8. Αφοσίωση

Η Ρώσικη Μπλε είναι μια γάτα ήρεμη και ντροπαλή που δένεται πολύ με το αφεντικό της. Είναι ήσυχη στο σπίτι και μπορεί να τα πάει καλά με άλλα κατοικίδια ζώα. Συμπεριφέρεται επίσης πολύ καλά όταν είναι μαζί με παιδιά.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο