Tα 10 πιο δημοφιλή ονόματα για κατοικίδια, εμπνευσμένα από τη βασιλική οικογένεια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα μεγάλο μέρος των Βρετανών αλλά και ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων σε όλον τον κόσμο έχουν εμμονή με τα βασιλικά θέματα. Είτε αυτό σημαίνει ότι πιστεύουν στο θεσμό της βασιλείας είτε απλά τους αρέσει να ενημερώνονται με τα νέα γύρω από το Παλάτι.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου petpetmag@gmail.com

Από το δαχτυλίδι της Diana που φορούσε πρόσφατα η νύφη Meghan Markle στο γάμο της μέχρι το θάνατο του αγαπημένου corgi της βασίλισσας Ελισσάβετ, τα θέματα που περιστρέφονται γύρω από τις ζωές των βασιλιάδων πουλούσαν, πουλάνε και θα πουλάνε.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που η βασιλική εμμονή τους πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα καθώς δίνουν είτε στα παιδιά τους είτε στα κατοικίδιά τους κάποιο ανάλογο όνομα. Και αυτή φυσικά δεν είναι, όπως πολλοί νομίζουν, μια βρετανική μόνο συνήθεια. Σύμφωνα μάλιστα με το διαδικτυακό Babycenter.com τα ονόματα Kate και William ήταν ανάμεσα με τα 100 πιο συνηθισμένα ονόματα μωρών της χρονιάς που μας πέρασε.

Ας πάμε τώρα στα κατοικίδια. Αν υπάρχουν άνθρωποι που ονομάζουν τα παιδιά τους Kate και William, είναι δυνατόν να μην υπάρχουν και εκείνοι που αποφασίζουν να “βαφτίσουν” έτσι τα κατοικίδιά τους;

Σύμφωνα λοιπόν με το τα στοιχεία του βρετανικού νοσοκομείου ζώων Banfield Pet Hospital ο πρόσφατος γάμος του Harry και της Meghan θα αλλάξει λίγο τα πράγματα, καθώς αυτοί πλέον είναι οι πρωταγωνιστές. Η παράδοση όμως του δίνει ο κόσμος βασιλικά ονόματα στα κατοικίδιά του φυσικά θα συνεχιστεί (και στα παιδιά τους). Όλη η βασιλική οικογένεια θα συνεχίσει να είναι δημοφιλής.

Ας πάρουμε για παράδειγμα, το όνομα Diana, που ήταν και εξακολουθεί να είναι δημοφιλές για όνομα κατοικιδίου πολλά χρόνια τώρα, από το θάνατο της πριγκίπισσας και μετά, για να είμαστε ακριβείς. Σύμφωνα με τους αριθμούς τα τελευταία χρόνια 43% περισσότερα σκυλάκια και 54% περισσότερες γατούλες ονομάστηκαν Diana.

Αλλά και η Camila, η αιώνια αγαπημένη και σύζυγος του Καρόλου, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, καθώς το όνομά της δόθηκε σε 92% περισσότερες γατούλες τη χρονιά που μας πέρασε. Για σοβαρά ή για αστεία, δεν γνωρίζουμε.

Δείτε τη λίστα με τα τοπ 10 βασιλικά ονόματα για σκύλους και γάτες για το 2017:

1. George

2. Charlotte

3. Harry

4. Charles

5. Kate

6. William

7. Meg

8. Elizabeth

9. Camilla

10. Diana

Όπως βλέπετε τα δυο πρώτα είναι τα ονόματα των παιδιών (των δυο από τα τρία) του William και της Kate, τα οποία πήραν και αυτά τη θέση τους στη λίστα.

Το αν κάποιοι ζουν με αυτόν τον τρόπο το δικό τους… βασιλικό παραμύθι επιλέγοντας ένα ανάλογο όνομα για το παιδί ή το κατοικίδιό τους, εμείς θα πούμε όχι;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο