petpet.newsΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑLykoi cats: Μια σπάνια ράτσα γάτας με ελληνικό όνομα

CAT’S WORLD

Lykoi cats: Μια σπάνια ράτσα γάτας με ελληνικό όνομα

Και χαρακτήρα σκύλου

Από τις πιο εντυπωσιακές και σπάνιας ομορφιάς γάτες στον κόσμο, οι γάτες λύκοι (Lykoi cats), την ύπαρξη των οποίων πολλοί αγνοούν, έχουν πάρει το όνομά τους από την ελληνική λέξη λύκος λόγω του ανομοιόμορφου τριχώματός τους αλλά και την ομοιότητά τους με το ζώο αυτό.

Σύμφωνα με το LykoiKitten.com oι Lykoi cats ανακαλύφτηκαν για πρώτη το 2010 σε δυο μέρη, το Τενεσί και τη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο κτηνίατρος και κατόπιν εκτροφέας των γάτων αυτών, Johnny Gobble, βρήκε σε μια γέννα μαύρης οικόσιτης κοντότριχης γάτας δυο παράξενα στην όψη μωρά, χωρίς τρίχες, που του έκαναν εντύπωση. Τα μικρά αυτά δεν έμοιαζαν με τα άλλα γατάκια.

Για να αποκλείσει κάποια γενετική ανωμαλία ο Gobble τους έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις όπου βρέθηκε ότι τα γατάκια αυτά φέρουν μία γενετική μετάλλαξη που επηρεάζει την τριχοφυΐα τους, εξαφανίζοντας σε μεγάλο βαθμό το υπόστρωμα της γούνας τους και αφήνοντας μόνο θύλακες που είτε δεν παράγουν τρίχες καθόλου, είτε παράγουν αλλά δεν μπορούν να τις διατηρήσουν.

Παρά το γεγονός ότι έχουν τρίχωμα, αυτό είναι αραιό και πολλές φορές απουσιάζει παντελώς από τις περιοχές γύρω από τη μουσούδα και τα πόδια. Το αποτέλεσμα είναι οι γάτες να μοιάζουν ισχνές ή ακόμα και αδύναμες, με μάτια που φαίνονται να είναι μεγαλύτερα από το κανονικό λόγω της απουσίας τριχώματος.

Ο ίδιος o Gobble μάλιστα αναφέρει: “Οι γάτες αυτές αποτελούν το αποτέλεσμα μιας φυσικής μετάλλαξης που συνέβη στον πληθυσμό των αγριόγατων. Η ύπαρξή τους είχε αναφερθεί εδώ και χρόνια, αλλά κανείς δεν αποπειράθηκε την εκτροφή τους καθώς υπήρχαν ανησυχίες για την υγεία τους”.

Έτσι ο Gobble ξεκίνησε πρώτος την εκτροφή τους. Όπως μάλιστα λέει ο ίδιος διασταυρώνει τις γάτες αυτές με μαύρες γάτες που βρίσκει στα καταφύγια ώστε να αποφύγει προβλήματα υγείας. Από τότε μέχρι σήμερα οι μοναδικές αυτές γάτες έχουν γίνει, ιδιαίτερα στην Αμερική, πολύ δημοφιλείς.

Χαρακτηριστικά 

Πρόκειται για πολύ έξυπνες γάτες, οι οποίες απολαμβάνουν τόσο την ανθρώπινη παρέα όσο και την απομόνωση και την ηρεμία τους. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς οι γάτες αυτές δε συμπεριφέρονται σαν τις άλλες γάτες αλλά μοιάζουν περισσότερο με σκύλους, καθώς δείχνουν ιδιαίτερα στοργικές και πιστές. Επίσης έχουν και κάποια άλλα χαρακτηριστικά σκύλου, όπως το κούνημα ουράς, την ανίχνευση οσμών και το κυνήγι αντικειμένων. Μπορούν μάλιστα να παίξουν και το γνωστό fetch (το παιχνίδι κατά το οποίο ρίχνεις μία μπάλα ή κάτι άλλο και ο σκύλος σου το επιστρέφει για να το ρίξεις ξανά).

SHARE

Περισσότερα

MORE ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

TOP LINE

Οι πρώτες φωτογραφίες του Γιώργου Μαυρίδη με τη σκυλίτσα που πετσόκοψαν στην Ξάνθη
Άντρας που έχασε το πόδι του υιοθέτησε σκυλίτσα που είχε χάσει και αυτή το πόδι της
Στην Πάρο η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για τα παστουρωμένα ζώα
Για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έγινε φιλοζωική ερώτηση σε πρωθυπουργό
Mickey Rourke: “Περνούσα δύσκολα. Πήρα το όπλο να αυτοκτονήσω και ο σκύλος μου μου έσωσε τη ζωή”
Η κυρία αυτή προτρέπει να ρίχνουμε φόλες. Ας την καταγγείλουμε στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Ιωάννα Μάνδρου>Δεν συμμερίζομαι την άποψη, ότι τα ζώα πρέπει να είναι ράτσα
Εταιρεία στη Μεγάλη Βρετανία έχει λεωφορεία όπου μπορείς να πας βόλτες μαζί με το σκύλο σου
Πρέπει να μιλάμε στο σκύλο μας; Και πώς;
Το νέο σκυλάκι των Kardashian λέγεται Honey
Θέλεις σκυλάκι τσέπης; Δες γιατί δεν πρέπει να πάρεις
Αυτή είναι η μικρότερη γάτα στον κόσμο