Αγοράζουν σκύλο ράτσας για να πάρουν likes στο Instagram και μετά τον παρατάνε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ταυτόχρονα λυπηρό δημοσίευμα, που υπογράφει ο Michelle Kretzer, ανάρτησε η γνωστή φιλοζωική οργάνωση PETA στην ιστοσελίδα της, το οποίο αναφέρεται σε μια νέα μόδα που έχει εδώ και καιρό εμφανιστεί στους νέους ιδιοκτήτες σκύλων.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Πρόκειται για μια έρευνα που έγινε από το site της Petplan και που αναφέρει ότι ο λόγος που αγοράζουν πολλοί νέοι σκύλο ράτσας είναι για να τον “βγάλουν” στο Instagram. Η επίσης μόδα του να έχει το κατοικίδιό σου σελίδα στα social media δεν είναι καινούργια. Πολλοί δε βγάζουν χρήματα από αυτά, ανάλογα με τους followers. Άλλοι πάλι τους αρκούν τα likes, για τα οποία είναι ιδιαίτερα περήφανοι.

Το κακό όμως με αυτή την ιστορία δεν είναι μόνο το ότι αγοράζουν σκύλο. Είναι το τι γίνεται σε πολλές περιπτώσεις. Όταν ο σκύλος δεν γίνει δημοφιλής ή δεν τους αποδίδει τα likes που θέλουν ή όταν αρρωστήσει ή όταν γεράσει, τον εγκαταλείπουν σε ένα καταφύγιο. Κοινώς τον ξεφορτώνονται.

Σύμφωνα μάλιστα με τη φιλοζωική οργάνωση Phoenix French Bulldog Rescue το 75% αυτών των σκύλων εγκαταλείπονται μετά από δυο χρόνια. Όσο για τα πιο δημοφιλή σκυλιά για σελίδα στο Instagram είναι τα: French bulldogs, Pugs, Chihuahuas, English bulldogs, και τα Labrador retrievers.

Τι γίνονται τώρα τα σκυλάκια αυτά; Τα περισσότερα, μετά από ένα χρονικό διάστημα, οδηγούνται δυστυχώς σε ευθανασία, μια συνήθης πρακτική στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αφήστε ένα Σχόλιο