Σκυλάκι που πετσόκοψαν στην Ξάνθη: Κοινοποιούμε συνεχώς, στέλνουμε θετική ενέργεια γιατί δεν ξεπέρασε τον κίνδυνο και βοηθάμε τα adespotoulia xanthis

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το αδιανόητο συμβάν με τον άρρωστο και δολοφόνο που κατακρεούργησε πριν από μερικές μέρες με ψαλίδι μια σκυλίτσα στην Ξάνθη το γνωρίζουμε όλοι. Τα Adespotakia Xanthis που ανέλαβαν το περιστατικό θέλουν κατά αρχήν ένα μεγάλο μπράβο και φυσικά οικονομική βοήθεια. Εμείς πρέπει επίσης να το κοινοποιούμε συνεχώς μέχρι να βρεθεί ο επικίνδυνος για όλους αυτός άνθρωπος. Που το άνθρωπος είναι σχήμα λόγου. Η σκυλίτσα είναι μόνο 2,5 μηνών και δυστυχώς δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Δείτε την ανακοίνωση του Κτηνιατρείου Ζώων Συντροφιάς Κοράι Κ. Ιμπίσογλου Animal Care που ανέλαβε την άτυχη  σκυλίτσα που βρέθηκε στο δρόμο αυτού του ανθρωπόμορφου κτήνους.

Τη Δευτέρα 26/8/2019 και ώρα 21.00 η κυρία Άννα Μαρία Ζαφειριαδου (πρόεδρος του φιλοζωικου σωματείου Αδεσποτούλια Ξάνθης) προσκόμισε στο ιατρείο μου ένα κουτάβι θηλυκό ακαθοριστης φυλής, χρώματος μπεζ λευκού και ηλικίας περίπου 2.5 μηνών, το οποίο βρέθηκε στην πυλωτή πολυκατοικίας επί της οδού Εφέσου 52.

Το ζώο έφερε τις εξής κακώσεις :

1. Ακρωτηριασμό του πρόσθιου αριστερού άκρου στο ύψος του άνω Τριτημορίου του βραχιόνιου. Η επιφάνεια τομής του οστού και των μυών ήταν λεία.

2. Ακρωτηριασμό του πτερυγίου του αριστερού ωτός περίπου στη μέση και με λεία επιφάνεια τομής.

3. Τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο ύψος του στέρνου και με κατεύθυνση προς το δεξί πρόσθιο άκρο και στην περιοχή της αριστερής οσφυικης χώρας με κατεύθυνση προς την κοιλία.

Οι κακώσεις έφεραν νεκρωτικες εστίες του δέρματος των μυών και των οστών και υπήρχανε αυγά μυγών γύρω από τα τραύματα. Με βάση τα ευρήματα και την εικόνα των αλλοιώσεων προκύπτει ότι πρόκειται για εσκεμμένους τραυματισμούς και ακρωτηριασμούς με χρήση τεμνόντων οργάνων και ότι η κακοποίηση του ζώου έγινε τις προηγούμενες 24 έως 48 ώρες. Επίσης το ζώο είχε έντονο παρασιτικό φορτίο από εξωπαράσιτα (κρότωνες) και ενδοπαράσιτα (ασκαρίδες).

Το ζώο υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση όπου διενεργήθηκε απεξάρθρωση του εναπομείναντος τμήματος του βραχιόνιου οστού, καθαρισμός των νεκρωμένων ιστών και συρραφή του τραύματος του ακρωτηριασμένου άκρου. Καθαρισμός και νεαροποίηση του νεκρωμένου άκρου του πτερυγίου του αυτιού. Καθαρισμός, νεαροποίηση και συρραφή των τραυμάτων στο στέρνο και την οσφυική χώρα. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω της βαρύτητας των τραυματισμών και της απώλειας μεγάλης ποσότητας αίματος από τα τραύματα και αυτή τη στιγμή θεωρούμε ότι δεν έχει ακόμη διαφύγει τον κίνδυνο.

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αφήστε ένα Σχόλιο