petpet.newsΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑΗ Animal Action Hellas βρίσκεται στην Πάρο για να φροντίσει τα ιδιόκτητα γαϊδουράκια

ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Animal Action Hellas βρίσκεται στην Πάρο για να φροντίσει τα ιδιόκτητα γαϊδουράκια

Θα τα εξετάσουν και θα τους παρέχουν κτηνιατρική περίθαλψη

Στο νησί της Πάρου βρίσκεται αυτές τις μέρες η οργάνωση GAWF/Animal Action HELLAS, στα πλαίσια του καθιερωμένου Προγράμματος Φροντίδας Ιπποειδών.

Οι ιδιοκτήτες ιπποειδών εργασίας του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν τα ζώα τους να εξεταστούν δωρεάν από την ομάδα του Προγράμματος.

Το Πρόγραμμα Φροντίδας Ιπποειδών της GAWF/Animal Action περιλαμβάνει:

– KTHNIATΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Η ομάδα της GAWF/Animal Action Ηellas προσφέρει εξειδικευμένη κτηνιατρική φροντίδα με στόχο πάντα την ευζωία των ιπποειδών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αντιμετώπιση κτηνιατρικών προβλημάτων, αποπαρασιτώσεις, φροντίδα πληγών και άλλες θεραπείες. Οι ιδιοκτήτες ενημερώνονται για την αναγκαιότητα κτηνιατρικής φροντίδας και ελέγχου ενώ μαθαίνουν βασικές αρχές της πρόληψης και αντιμετώπισης κτηνιατρικών προβλημάτων από την αναγνώριση έως τις πρώτες βοήθειες.

– ΠΕΤΑΛΩΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Η ομάδα πεταλωτών εξονυχίζει όλα τα ζώα, ειδικά αυτά με προβλήματα στραβών, υπερβολικά μακριών ή οπλών με ανισορροπία και ανακουφίζει τα ζώα εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα τους ιδιοκτήτες πώς να εξονυχίζουν σωστά και να διατηρούν την οπλή υγιή καθώς και πώς να τοποθετούν σωστά τα καρφιά για την πετάλωση. Διοργανώνονται επιπλέον εκπαιδευτικά σεμινάρια για ερασιτέχνες πεταλωτές και ιδιοκτήτες που πεταλώνουν μόνοι τους ώστε να το κάνουν πιο σωστά.

– ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Τα δόντια των ιπποειδών χρειάζονται την απαραίτητη οδοντιατρική φροντίδα τουλάχιστον μία φορά το χρόνο είτε για λιμάρισμα των οδοντικών ακίδων είτε για αντιμετώπιση πιο σοβαρών προβλημάτων όπως εξαγωγές δοντιών. Οι εξειδικευμένοι οδοντίατροι της GAWF/Animal Action Hellas παρέχουν την απαραίτητη οδοντιατρική φροντίδα και ταυτόχρονα εξηγούν στους ιδιοκτήτες πώς να αναγνωρίζουν εγκαίρως προβλήματα της μάσησης.

– ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Βασικός στόχος της GAWF/Animal Action Hellas είναι η συνέχιση της κτηνιατρικής, πεταλωτικής και οδοντιατρικής φροντίδας των ιπποειδών από τους ιδιοκτήτες και τους τοπικούς κτηνιάτρους όταν η ομάδα ολοκληρώσει την εκάστοτε επίσκεψη. Για το λόγο αυτό, προσφέρουμε ευκαιρίες για εκπαίδευση και επιπλέον μόρφωση.

Διεξαγάγουμε σεμινάρια με κοινό όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες που επιθυμούν να βελτιώσουν τη ζωή των ιπποειδών με την εκπαίδευσή τους σε κτηνιατρική, πεταλωτική και οδοντιατρική εργασία και επιπλέον διαθέτουμε στο κοινό και στους ιδιοκτήτες ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με το: «Πώς να Φροντίζετε το Γαϊδούρι σας», «Οδοντιατρική σε Γαϊδούρια, Άλογα και Μουλάρια» και «Πώς να Περιορίζετε το Γαϊδούρι, Άλογο και Μουλάρι-Εναλλακτικές του ‘Παστουρώματος’».

Πηγή: https://www.fonitisparou.gr/

SHARE

Περισσότερα

MORE ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

TOP LINE

Ίδρυση του Κόμματος για τα Ζώα- Μια ιστορική ημέρα για την ελληνική φιλοζωία
Θυμάστε το σκύλο του Will Smith στο “I am Legend”; Δείτε τον 10 χρόνια μετά
Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι η γάτα μας χρειάζεται κτηνίατρο;
10 σημάδια ότι ο σκύλος μας γερνάει
Γυναίκα υιοθετεί σκυλάκια που σώζονται από αγορές σκυλίσιου κρέατος στην Κίνα
Έκκληση για βοήθεια στον τυφλό γατούλη Ray που νοσηλεύεται με λευχαιμία
Μουσικός του Μπρόντγουεϊ πηγαίνει στα καταφύγια και παίζει βιολί στα ζωάκια για να νιώσουν καλύτερα
Τρανόβαλτο, Κοζάνη: Έγινε γνωστό το όνομα αυτού που έβγαλε το μάτι σκύλου και τον τεμάχισε με τσεκούρι
5 τρόποι να ηρεμήσετε το υπερκινητικό, τρελό σκυλί σας
Τι χρειάζεται για να ταξιδέψετε με το κατοικίδιό σας
Σχηματάρι Βοιωτίας: Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να πυροβολεί γνωστή αδέσποτη σκυλίτσα της περιοχής
Αυστραλία: Ξεκίνησαν να πυροβολούν και να σκοτώνουν τις καμήλες επειδή καταναλώνουν πολύ νερό