petpet.newsΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑΠακιστάν: Άθλιος διαγωνισμός. Βάζουν στις καμήλες 1,5 τόνο βάρος και αυτή που θα αντέξει θα νικήσει.

ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Άθλιος διαγωνισμός. Βάζουν στις καμήλες 1,5 τόνο βάρος και αυτή που θα αντέξει θα νικήσει.

Το βάρος είναι σαν ένα μικρό αυτοκίνητο

Δυστυχώς αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας με τα γαϊδουράκια και τα άλογα, τα οποία κακοποιούνται συστηματικά κουβαλώντας τεράστια φορτία σε βαθμός εξάντλησης, γίνεται και σε άλλες χώρες.

Αυτή τη βαρβαρότητα συναντάμε και στο Πακιστάν. Με τις καμήλες αυτή τη φορά, οι οποίες βασανίζονται ακριβώς όπως συμβαίνει και εδώ με τα ιπποειδή αλλά με άλλο τρόπο, κάτι που οι περισσότεροι δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε.

Στο Πακιστάν γίνεται κάθε χρόνο ένας αδιανόητος διαγωνισμός, στον οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να φορτώσουν πράγματα τις καμήλες τους. Αυτός που θα φορτώσει τα περισσότερα και το ζώο αντέξει είναι και ο νικητής. Φέτος ο νικητής ήταν ο 20χρονος Βρετανός Qasim Hussain, ο οποίος μένει στο Δυτικό Γιορκσάιρ της Μεγάλης Βρετανίας και εμφανίζεται περήφανος για τη νίκη του.

Η καμήλα του 20χρονου φορτώθηκε με 1,5 τόνο πράγματα, όσο δηλαδή με ένα μικρό αυτοκίνητο. Απίστευτο και όμως αληθινό. Το ζώο μάλιστα έμεινε έτσι για 15 λεπτά.

Ο διαγωνισμός αυτός και οι τραγικές φωτογραφίες έκαναν το γύρο του κόσμου, με αποτέλεσμα να εξαγριωθούν οι φιλοζωικές οργανώσεις, κάτι που είναι απολύτως λογικό. “Οι καμήλες είναι υπέροχα ζώα. Έξυπνα, ευαίσθητα και είναι ανεπίτρεπτο να γίνεται μια τέτοια κακοποίηση”, θα πει η εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων, Peta, η Elisa Allen.

Από την άλλη, ο νικητής του διαγωνισμού, Qasim Hussain, απαντάει: “Δεν υπάρχει κακομεταχείριση στις καμήλες. Κάποιοι λένε ότι είναι πολύ σκληρό αυτό, αλλά αν τις δείτε μετά το διαγωνισμό, θα δείτε ότι φαίνονται μια χαρά. Τις προσέχουμε και τις φροντίζουμε. Πολλές φορές μάλιστα κοιμόμαστε και στο ίδιο δωμάτιο με αυτές για να μην τους συμβεί κάτι. Για πολύ καιρό πριν το διαγωνισμό τις ταϊζουμε πολύ καλά για να αντέξουν.”

Ο νικητής του διαγωνισμού, Qasim Hussain, ποζάρει περήφανος για το βραβείο του

Πηγή: Dailymail

SHARE

Περισσότερα

MORE ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

TOP LINE

Το γλείψιμο του σκύλου στο πρόσωπο δεν είναι τόσο αθώο
Γνωρίστε τις 3 νέες φυλές σκύλων
Κοκαλιασμένα και άρρωστα ζώα αργοπεθαίνουν σε γνωστό ιδιωτικό καταφύγιο στην Περαία Θεσσαλονίκης
6 σημάδια που δείχνουν ότι δεν αγαπάς τη γάτα σου αρκετά
Οξεία γαστρική διάταση -συστροφή στομάχου- στο σκύλο
Νηπιαγωγείο στη Λήμνο επισκέφτηκε το καταφύγιο αδέσποτων του νησιού και έβγαλε τα σκυλάκια βόλτα
Πήγαμε στο δημοτικό καταφύγιο Χαλκίδας- Τι τελικά συμβαίνει, δυο χρόνια μετά τις καταγγελίες;
Η κόρη του Scorsese ζητάει χρήματα για τα ζώα της επειδή καταστράφηκε από πλημμύρα το σπίτι της
Κλείνει-δυστυχώς- το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα
Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων: Διέσωσαν γατούλη από φρεάτιο που είχε σφηνώσει στο λαιμό του ένα πλαστικό
Οι νέες τσάντες της Anya Hindmarch δείχνουν πως είναι cool να είσαι μια cat lady
Επείγον: Δύο γατάκια βρέθηκαν μόνα σε κεντρικό δρόμο και ψάχνουν άμεσα υιοθεσία ή φιλοξενία