petpet.newsΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑΓιώργος Πατούλης: «Θα συνεργαστούμε με κάθε φιλοζωική οργάνωση»

ΦΙΛΟΖΩΙΑ

Γιώργος Πατούλης: «Θα συνεργαστούμε με κάθε φιλοζωική οργάνωση»

Ελπίζουμε να το δούμε στην πράξη

Ο τέως δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανεξάρτητα από την πολιτική πεποίθηση του καθενός, υπήρξε από τους πιο φιλόζωους δημάρχους, με έργο και ευαισθησία στα θέματα που έχουν να κάνουν με τα αδέσποτα. Αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι άνθρωποι είχαν συνεργαστεί μαζί του πάνω σε αυτό το θέμα.

Σήμερα ως περιφερειάρχης υπόσχεται ότι θα πράξει το ίδιο. Στα πλαίσια λοιπόν του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων, ο κ. Πατούλης απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων αποτελεί μια ευκαιρία για να θυμηθούμε όλοι πως η αγάπη και ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείγματα παιδείας και πολιτισμού. Τα ζώα δεν έχουν φωνή. Το βάρος της ευθύνης πέφτει στον άνθρωπο. Για το λόγο αυτό όλοι όσοι βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης οφείλουμε να συνεργαστούμε για τη διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου με συγκεκριμένες δράσεις και άξονες προκειμένου η χώρα μας να μπει στην τροχιά των χωρών που έχουν υψηλό φιλοζωικό επίπεδο.

Για εμάς η προστασία των ζώων είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Όπως έπραξα τα προηγούμενα χρόνια ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου, έτσι και ως Περιφερειάρχης θα συνεχίσω να αγωνίζομαι προκειμένου να υπάρξουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις που θα θωρακίσουν τη ζωή και την ασφάλεια των ζώων.

Στην εποχή μας, όπου το φυσικό περιβάλλον απειλείται πολύ συχνά από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να ευαισθητοποιήσουμε μικρούς και μεγάλους, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Θα συνεργαστούμε με κάθε φιλοζωική οργάνωση για τη δρομολόγηση παρεμβάσεων που στόχο θα έχουν την προστασία των ζώων. Ήδη με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και σε συνεργασία με την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία θα διοργανώσουμε το προσεχές διάστημα ειδική εκδήλωση με συγκεκριμένες δράσεις. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα βραβευθούν αστυνομικοί υπάλληλοι που επέδειξαν, με πράξεις και πρωτοβουλίες τους, ιδιαίτερη ευαισθησία προς τα ζώα».

Πηγή: https://amarysia.gr/

SHARE

Περισσότερα

MORE ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

TOP LINE

Σχηματάρι Βοιωτίας: Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να πυροβολεί γνωστή αδέσποτη σκυλίτσα της περιοχής
Μαθητής στα Χανιά έβαλε στη σχολική του τσάντα κουταβάκια που βρήκε παρατημένα για να τα σώσει
Φέρνουν τα μουστάκια της γάτας τύχη;
Τι μπορείτε να κάνετε αν έχετε ξεμείνει από γατοτροφή
Έξυπνα τρικ για να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά από τον πάγκο της κουζίνας
Μας αγαπούν οι γάτες; 5 σημάδια που λένε ναι
Όταν τα Panda συναντούν γνωστούς πίνακες ζωγραφικής
Βγάζοντας τη γάτα βόλτα με λουρί: Είναι τόσο καλό όσο φαίνεται;
Η γάτα μου μαδάει-Πότε πρέπει να ανησυχήσω
Μια κουφή κοπέλα από την Κρήτη υιοθέτησε τον Βίκτωρα, έναν σκυλάκο, επίσης κουφό, από τη Θράκη
Επέστρεψαν αυτές τις μέρες στο καταφύγιο Νέας Φιλαδέλφειας σκυλίτσα που είχαν υιοθετήσει 6 χρόνια πριν
Υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση με τον κρεμασμένο σκύλο στο χωριό Ρίζες Τεγέας στην Τρίπολη