Μια γυναίκα από τη Μ. Βρετανία σώζει σκυλάκια από ευθανασία από τα άθλια κυνοκομεία της Ρουμανίας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η κατάσταση των κυνοκομείων στη Ρουμανία είναι γνωστή. Όχι ότι τα δικά μας είναι καλύτερα όμως εκεί τα πράγματα είναι απίστευτα τραγικά. Τα ζώα πεθαίνουν υποσιτισμένα και άρρωστα. Η ευθανασία μάλιστα είναι σε καθημερινή βάση.

Μια γυναίκα η Jean Corbett, από την περιοχή Cheltenham της Μεγάλης Βρετανίας, θέλησε να κάνει κάτι για να απαλύνει τον πόνο τους, όχι όλων fysik;a, αλλά τουλάχιστον αρκετών, όσων μπορεί περισσότερο. Έτσι δημιούργησε ένα φιλοζωικό οργανισμό με πολλούς και αφοσιωμένους εθελοντές τους: Susie Moxey, Jessica Prinsloo, Alyssa Corbett, Scarlett Harris, Pat Jubb, Amy Keen και φυσικά την ίδια, οι οποίοι φέρνουν σκυλάκια από Ρουμανία και Βοσνία και τους βρίσκουν σπίτια στη Μεγάλη Βρετανία.

Η ίδια θα πει: “Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στους δρόμους σε άθλια κατάσταση ή σε καταφύγια, έτοιμα για ευθανασία. Αγαπώ πολύ τα ζώα. Θα ήθελα να μπορώ να σώζω και άλογα, αν είχα το χώρο. Να τους δώσω μια καλύτερη ζωή. Τα ζώα εκεί ευθανατώνονται, αν δεν βρουν σπίτι, σε δυο εβδομάδες. Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό αλλά θα προσπαθήσουμε να σώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε.”

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο