Καταφύγιο Λαυρίου: Ο δήμος ξεκίνησε να βγάζει τα ζώα γιατί θέλει να το κλείσει- Δείτε πώς τα παίρνει

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το καταφύγιο αδέσποτων Λαυρίου, το οποίο βρίσκεται σε δημοτική έκταση, έχει βαλθεί εδώ και χρόνια να κλείσει ο δήμος Λαυρεωτικής, κάτι που ήδη ξεκίνησε παρά τις αντιδράσεις.

Ο δήμος εμφανίστηκε ανυποχώρητος φτάνοντας στο χώρο του καταφυγίου, πήρε τρία σκυλάκια και τα μετέφερε στην Ε.Φ.Ε. στο Κορωπί για στείρωση. Το πού θα πάνε τα ζώα μετά είναι άγνωστο.

Στο χώρο ζουν 116 περίπου σκυλάκια, τα οποία φροντίζει η κυρία κ. Άννα Γερολύμπου, υπεύθυνη του καταφυγίου, η η οποία και κάνει έκκληση σε όλους να βοηθήσουμε ώστε να μην γίνει αυτό.

Τα ζώα που ζουν εκεί μέσα είναι τα περισσότερα γέρικα, άρρωστα, φοβικά, με πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας που έχουν μεγαλώσει εκεί και δεν γνωρίζουν κάποια άλλη ζωή εκτός. Σύμφωνα με αυτά που λέει ο δήμος, τα ζώα θα αφεθούν σε κάποια σημεία της περιοχής, κάτι που είναι αδιανόητο και εγκληματικό.

Η αναλγησία των Δήμων στη χώρα μας είναι γνωστή και πάντα η ίδια. Το καταφύγιο δεν έχει νόμιμη άδεια. Το έφτιαξε ο δήμος το 2008 με σκοπό να το κάνει ένα πραγματικό καταφύγιο που θα είναι καθόλα νόμιμο. Και δεν το έκανε. Ποιος φταίει για αυτό; Μήπως ο ίδιος και η απόλυτη αδυναμία του όλα αυτά τα χρόνια να διαχειριστεί τα αδέσποτα; Και τώρα θέλει να τιμωρήσει τα ζώα για τη δική του αδυναμία- για να μην το πούμε αλλιώς.

Δείτε τα δυο βίντεο που ακολουθούν, το πώς πιάνουν τα ζώα και θα καταλάβετε τις προθέσεις τους.

Και για την ιστορία εδώ και λίγο καιρό ο δήμος σταμάτησε να δίνει τροφές για τα ζώα εκεί, κάτι που κάνει συχνά πυκνά όλα αυτά τα χρόνια.

Ο δήμαρχος της Λαυρεωτικής είναι ο Δημήτρης Λουκάς του Ευαγγέλου.

Ας δούμε το βιογραφικό του:

Ο Δημήτρης Λουκάς γεννήθηκε στο Λαύριο το 1961.

Ο πατέρας του, συνταξιούχος σήμερα, εργαζόταν στα μεταλλεία του Λαυρίου.

Είναι πατέρας δύο παιδιών αποφοίτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Δάσκαλος στο επάγγελμα, εργάστηκε για μία εικοσαετία στο 3ο Δημοτικό Σχολείο του Λαυρίου. Τα τελευταία έξι χρόνια, αυτής της εικοσαετίας, ήταν Διευθυντής του σχολείου του.

Το σχολείο, υπό τη διεύθυνσή του, έγινε ένα από τα ελάχιστα πρότυπα ολοήμερα σχολεία της χώρας, με έντονη πολιτιστική και περιβαλλοντική δραστηριότητα, για την οποία το σχολείο βραβεύτηκε πολλές φορές με βραβεία πανελλήνιας και ευρωπαϊκής εμβέλειας.

Εμείς κρατάμε το ότι είναι δάσκαλος, με έντονη πολιτιστική και περιβαλλοντική δραστηριότητα, για την οποία το σχολείο του βραβεύτηκε πολλές φορές με βραβεία πανελλήνιας και ευρωπαϊκής εμβέλειας.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

https://www.facebook.com/almaza.russia/videos/2762537417124262/UzpfSTEwMDAwMDcxNjkwOTA3NzoyODcxMzAxMjMyOTAzNzQ1/

Δημοσιεύτηκε από Katerina Tsopani στις Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο