“Ιστορίες με Μουσούδες”: Ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι που θα ξετρελάνει τα παιδιά

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αν θέλετε ένα διαφορετικό δώρο για τα παιδιά σας που να έχει σχέση με τα ζώα και τα αδέσποτα οι Παραμυθοκάρτες “Ιστορίες με Μουσούδες” είναι μια καλή πρόταση για εσάς.

Οι Παραμυθοκάρτες είναι αυτό που λέει το όνομά τους! Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι δημιουργικής αφήγησης με 49 κάρτες, που σας εμπνέουν να φτιάχνετε αμέτρητες δικές σας ιστορίες με μουσούδες! Με άλλα λόγια οι ήρωες είναι κατοικίδια ζώα αλλά και αδεσποτάκια!

Το πρωτότυπο αυτό παιχνίδι καλλιεργεί τη φαντασία, το λόγο, τη δημιουργικότητα αλλά και τη φιλοζωία των παιδιών, που μπορούν να αφηγηθούν την ιστορία τους αλλά και να τη ζωντανέψουν μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Μέσα από μια διασκεδαστική και παιγνιώδη διαδικασία, τα παιδιά μαθαίνουν να εκτιμούν όλες τις μορφές ζωής και να σέβονται τα ζώα που είναι μέρος της ανθρώπινης κοινωνίας είτε είναι στο σπίτι είτε στους δρόμους.

Είναι ιδανικό για ατέλειωτα παραμύθια στο σπίτι και παράλληλα συνιστά πολύτιμο εργαλείο στα χέρια δασκάλων, λογοθεραπευτών και άλλων ειδικών.

Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 3-12 ετών.

Συγγραφέας: Μάνος Κρόκος
Εικονογράφος: Λιάνα Δενεζάκη
Ηλικία: 3-12

Ο Μάνος Κρόκος για πολλά χρόνια εργάστηκε σαν διευθυντής παραγωγής σε μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και ως art director στο χώρο της διαφήμισης. Τα τελευταία χρόνια υλοποίησε εκπαιδευτικές διαδραστικές εφαρμογές και ψηφιακές εκδόσεις που κυκλοφορούν σε περισσότερες από οκτώ γλώσσες.

Με τη σύντροφό του Λιάνα Δενεζάκη δημιούργησαν το παιγνιώδες εκπαιδευτικό υλικό «Παραμυθοκάρτες» με στόχο να δείξουν στα παιδιά έναν διασκεδαστικό τρόπο να επινοούν δικές τους αφηγήσεις. Μαζί έφτιαξαν τις εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι, προκειμένου να δώσουν σε γονείς και εκπαιδευτικούς εργαλεία που θα αναπτύξουν τον περιγραφικό και αφηγηματικό λόγο των παιδιών, την δημιουργική φαντασία, την ενσυναίσθηση, την αγάπη για το διάβασμα και την κριτική σκέψη.

Η Λιάνα Δενεζάκη είναι συγγραφέας και εικονογράφος. Σπούδασε γραφιστική και για ένα διάστημα εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε σε περιοδικά και εφημερίδες. Η μεγάλη της αγάπη ήταν και παραμένει το βιβλίο, στο οποίο στράφηκε γρήγορα.

Μέχρι σήμερα έχει γράψει 17 παιδικά βιβλία κι έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 150 βιβλία. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς κι έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο