Ξέρετε γιατί το Bella είναι το πιο δημοφιλές όνομα σκύλου και γάτας;

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δεν ξέρουμε αν η αδυναμία σας σε κάποιους σταρ, σας ωθούσε στο να ονομάζατε τα αγαπημένα σας κατοικίδια σαν αυτούς, όμως υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που το κάνουν. Και όχι πάντα επειδή αγαπούν έναν επώνυμο αλλά και επειδή είναι μόδα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

Σύμφωνα λοιπόν με μια πρόσφατη έρευνα που έκανε ο διαδικτυακός τόπος AnimalFriends.co.uk, μετά το θάνατο του Prince και του David Bowie αυξήθηκαν οι κηδεμόνες ζώων που επέλεξαν αυτά τα ονόματα για τα κατοικίδιά τους. Το όνομα Bowie, για παράδειγμα, μετά το θάνατο του τραγουδιστή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2016, σκαρφάλωσε από τη θέση 780 στη θέση 456 της λίστας με τα πιο δημοφιλή ονόματα για γάτες και σκύλους ενώ το όνομα Prince, μετά το θάνατο του τραγουδιστή, ανέβηκε στη θέση 143 από τη θέση 171.

Ποιο όμως είναι το πιο δημοφιλές όνομα και γιατί; Σύμφωνα λοιπόν με το AnimalFriends.co.uk, που ρώτησε 600 χιλιάδες κηδεμόνες κατοικίδιων, το πιο δημοφιλές όνομα είναι το Bella, το οποίο μάλιστα εκτόπισε από την πρώτη θέση το όνομα Alfie. Ο λόγος; Το μοντέλο Bella Hadid, αδερφή του επίσης μοντέλου Gigi Hadid, που πέρυσι ανακηρύχτηκε ως το μοντέλο της χρονιάς.

Βέβαια η λίστα περιλαμβάνει ακόμα παραδοσιακά ονόματα, όπως Poppy, Charlie, Max, Teddy και Ruby. Σύμφωνα με το AnimalFriends και τον υπεύθυνο μάρκετινγκ Westley Pearson η ποπ κουλτούρα έχει μεγαλύτερη επιρροή στους ανθρώπους από ό,τι νομίζουμε: “Η ποπ κουλτούρα έχει μεγάλη επίδραση στο να επιλέξουν οι άνθρωποι ονόματα για τα κατοικίδιά τους, κάτι που δείχνει πόσο σημαντική είναι η κινηματογραφική και μουσική βιομηχανία στους λάτρεις των κατοικίδιων”.

Το top ten των ονομάτων (γενικά) είναι:
Bella
Poppy
Alfie
Charlie
Lola
Buddy
Max
Teddy
Daisy
Ruby

Top five ονομάτων γάτας
Charlie
Oscar
Bella
Alfie
Poppy

Top five ονομάτων σκύλων
Bella
Poppy
Alfie
Charlie
Lola

BELLA HADID

DAVID BOWIE

PRINCE

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο