Θες να μένεις σε σπίτια δωρεάν; Αγαπάς τα ζώα; Η Emma Higgins έχει την απάντηση

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η 29χρονη Emma Higgins από τη Βρετανία έχει κάνει ταξιδεύοντας τα τελευταία τρία χρόνια 8 χιλιάδες χιλιόμετρα μένοντας εντελώς δωρεάν στους τόπους που πηγαίνει. Πώς γίνεται αυτό; Με το να προσέχει τα κατοικίδια ανθρώπων που για κάποιους λόγους, είτε για διακοπές είτε για επαγγελματικά ταξίδια, θα πρέπει να λείψουν από το σπίτι τους. Καλό δεν ακούγεται;

Λέγεται live-in-pet sitting service και είναι μια εργασία που κερδίζει συνεχώς έδαφος. Αν αγαπάς τα ζώα και μπορείς να τα φροντίσεις, υπάρχει η δυνατότητα να ταξιδέψεις σε οποιοδήποτε μέρος και να μείνεις εντελώς δωρεάν σε σπίτια. Με την προϋπόθεση ότι θα προσέχεις τα ζωάκια της οικογένειας που ζει στο σπίτι μέχρι εκείνη να επιστρέψει.

Η Higgins αυτά τα χρόνια έχει επισκεφτεί 15 σπίτια σε Μεγάλη Βρετανία και Πορτογαλία. Και συνεχίζει ακάθεκτη. Αυτόν τον καιρό μάλιστα βρίσκεται στο σπίτι μιας οικογένειας στο Τσέλτεναμ της Μεγάλης Βρετανίας, όπου προσέχει τη Lottie, μια πανέμορφη σκυλίτσα. Παράλληλα εργάζεται ως freelancer σε ταξιδιωτικά περιοδικά και βγάζει χρήματα για να ζήσει.

“Το housesitting σου επιτρέπει να ταξιδεύεις σε όλον τον κόσμο με ελάχιστα χρήματα. Όμως δεν είναι τόσο απλό όσο ίσως φαίνεται. Η ευθύνη του να φυλάξεις τα ζώα κάποιου είναι μεγάλη. Ταυτόχρονα προσέχεις και το σπίτι του. Τα απρόοπτα είναι μέσα στο πρόγραμμα και πρέπει να τα αντιμετωπίσεις με απόλυτη ψυχραιμία. Υπήρξαν φορές που χρειάστηκε να βρω εσπευσμένα κτηνίατρο το βράδυ γιατί αρρώστησε κάποιο ζωάκι. Μπορεί να σου συμβούν πολλά. Από το να σου φύγει ένας σκύλος στη βόλτα μέχρι να βρεθείς με ένα δύσκολο ζώο. Όμως όταν είμαι χωρίς κάποιο δίπλα μου, νιώθω χαμένη. Η πιο δύσκολη όμως στιγμή είναι όταν πρέπει να φύγεις. Έχεις δεθεί με τα ζώα και δεν θες να τα αποχωριστείς”, θα πει η ίδια.

Πώς ήταν όμως η πρώτη φορά; Η Emma θυμάται: “Η πρώτη φορά ήταν και η πιο δύσκολη. Πήγα σε ένα σπίτι στο Μάντσεστερ για να φροντίσω δυο γατούλες για μια βδομάδα. Η κυρία που της είχε μου άφησε 10 σελίδες οδηγίες. Μου εξηγούσε τα πάντα αναλυτικά. Πώς παίζουν, ποια παιχνίδια τους αρέσουν, τι ώρα προτιμούν να παίζουν, τα πάντα “.

Και μπορεί όταν λέμε κατοικίδια, να πηγαίνει το μυαλό μας σε γάτες και σκύλους, όμως υπάρχουν και άλλα ζώα που μπορεί να πρέπει να φροντίσεις. “Σε ένα σπίτι που πήγα στη Σκωτία, έπρεπε να φροντίσω αρκετά ζώα, όπως δυο σκυλάκια, δυο γάτες, 9 κοτόπουλα και δυο άλογα. Ήταν full time job”, θα πει χαρακτηριστικά η 29χρονη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο