Ο Δήμος Κεφαλονιάς τίμησε τον Βρετανό John Ellett για την πολύτιμη προσφορά του στ’ αδέσποτα του νησιού

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η αγάπη του Βρετανού John Ellet για τ’ αδέσποτα της Κεφαλονιάς είναι τόσο μεγάλη που ρισκάρει την ίδια του τη ζωή με τις παράτολμες δράσεις που διοργανώνει στη χώρα του προκειμένου να τραβήξει το ενδιαφέρον των συμπολιτών του, να τους ευαισθητοποιήσει και να συγκεντρώσει χρήματα από τις δωρεές τους για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων του νησιού ενισχύοντας ταυτόχρονα το έργο των τοπικών φιλοζωικών συλλόγων.

Πριν από λίγες μέρες ο Δήμος Κεφαλονιάς τίμησε τον John Ellett για το σύνολο της δράσης του που στοχεύει πάντα στην αφύπνιση της κοινωνίας στο ζήτημα της βάναυσης ανθρώπινης συμπεριφοράς προς τα ζώα και κυρίως τ’ αδέσποτα της Κεφαλονιάς.

Σε μια πολύ συγκινητική εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο με την τελευταία δράση του που έγινε στις 14 Μαΐου 2017 όταν πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο στο αεροδρόμιο του Headcorn και έκανε ακροβατικά σε φτερό αεροπλάνου στο ιδιωτικό αεροδρόμιο Damyns Hall Airfield στο Upminster της Αγγλίας.

Η νέα ριψοκίνδυνη αυτή πρωτοβουλία του είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρώσει από δωρεές 7.000 λίρες Αγγλίας, ενώ οι προσφορές συνεχίζονται μέχρι και σήμερα με στόχο το ποσό να φθάσει τις 10.000 λίρες Αγγλίας όπως υποσχέθηκε στους Κεφαλλονίτες φίλους του.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κεκκάτος και ο γραμματέας του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Διονύσης Καππάτος αναφέρθηκαν αναλυτικά στο φιλοζωικό έργο του John Ellett και τον ευχαρίστησαν δημόσια για την πολύτιμη προσφορά του στ’ αδέσποτα του νησιού.

Στη συνέχεια εκείνος πήρε το λόγο και με τη σεμνότητα που πάντα τον διακρίνει εξήγησε με το δικό του μοναδικό τρόπο τα αίτια που τον οδήγησαν να ρισκάρει ακόμα και τη ζωή του προκειμένου να βοηθήσει αδέσποτα ζώα που υποφέρουν.

Η αγάπη του John Ellett για τ’ αδέσποτα της Κεφαλονιάς ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια όταν μαζί με την οικογένειά του έκανε τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Σκάλα Κεφαλονιάς. Και τις δέκα ημέρες που βρισκόταν στο νησί ο Ellett είχε θέσει υπό την προστασία του μια αδέσποτη σκυλίτσα, τη Λίλη, την οποία φρόντιζε καθημερινά.

Λίγο πριν την επιστροφή στην πατρίδα του είδε έναν άνδρα να κλωτσά βίαια τη Λίλη του και να την τραυματίζει στα πλευρά της. Θύμωσε με την αποτρόπαια πράξη του ασυνείδητου άνδρα και στεναχωρήθηκε καθώς σε λίγες ώρες θα πέταγε με προορισμό την Αγγλία, αφήνοντας πίσω του απροστάτευτη τη Λίλη του.

Ο John Ellett άφησε χρήματα στο ξενοδόχο του ξενοδοχείου όπου διέμενε ώστε να φροντίζει τη Λίλη του. Όταν έφθασε στην πατρίδα του, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να επικοινωνήσει με τους εθελοντές μέλη του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» μέσω της οργάνωσης Friends of stray of Greece, ζητώντας τους, αν ήταν εφικτό, να βρουν τη Λίλη του και να τη σώσουν.

Λίγες μέρες αργότερα η Λίλη του ήταν στα χέρια των εθελοντών κι ένα μήνα αργότερα υιοθετήθηκε από μια πολύ καλή οικογένεια στην Αθήνα. Ο John Ellett άρχισε από τότε να διοργανώνει διάφορες δράσεις στη χώρα του ενισχύοντας με ποικίλους τρόπους το έργο των φιλοζωικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο νησί και έδωσε υπόσχεση στον εαυτό του ότι θα βοηθάει με όποιο τρόπο μπορεί τα ζώα του νησιού που έχουν ανάγκη.

Την όμορφη εκδήλωση έκλεισε η συγκινητική στιγμή όπου ο John Ellett παρέλαβε από τα χέρια της προέδρου του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Μαρία Μαρίνα Μασσάδο το δώρο του, μια μινιατούρα διπλάνου, παρόμοια με εκείνη που πραγματοποίησε τα επικίνδυνα ακροβατικά στις 14 Μαΐου 2017.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κεκκάτος εκ μέρους του Δήμου και του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση του απένειμε τιμητική πλακέτα για τα όσα έχει προσφέρει έως τώρα στ’ αδέσποτα της Κεφαλονιάς. «John Ellett να είσαι πάντα καλά και ευλογημένος, εσύ και η οικογένεια σου να προσφέρετε απλόχερα ελπίδα και χαρά», ήταν τα λόγια των εθελοντών του Συλλόγου.

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο