Το τρυφερό της μήνυμα για τη σκυλίτσα της Μέη που γίνεται 10 ετών

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα δέκα της χρόνια κλείνει σήμερα η αγαπημένη σκυλίτσα Μέη της Ιωάννας – Μαρίας Γκέρτσου, ιδρύτριας της Ελληνικής Σχολής Σκύλων – Οδηγών Τυφλών «Λάρα», η οποία την ευχαριστεί που τόσα χρόνια είναι τα μάτια της, και της αφιερώνει ένα ιδιαίτερα τρυφερό κείμενο που δημοσίευσε στη σελίδα της στο facebook: “Η Μέη σήμερα, γίνεται δέκα ετών. Τυπικά, η καριέρα της ως σκύλος – οδηγός, τελειώνει εδώ, ουσιαστικά όμως, είναι γερή και θέλει τόσο να είναι κοντά μου που θα την αφήσω μόνη της να αποφασίζει πότε θα με καθοδηγεί εκείνη και πότε θα την καθοδηγώ εγώ.

Η Μέη είναι ο θησαυρός μου. Τόσα χρόνια, μένει ακούραστη στο πλάι μου, διευκολύνοντας τον απαιτητικό τρόπο ζωής μου, χωρίς ούτε μια φορά να με κουράσει ή να κάνει ένα λάθος. Είναι η σκιά μου, η συνεργάτης μου, το άλλο μου μισό στα εύκολα, τις χαρές και τα δύσκολα. Πάντα αξιόπιστη, ήρεμη και διακριτική σε σημείο του να ξεπερνά ακόμα και τους ανθρώπους.

Η Μέη με κάνει καθημερινά, καλύτερο άνθρωπο και μου προσφέρει ταχύτητα, αυτονομία, ασφάλεια. Οι ζωές μας είναι τόσο άρρηκτα δεμένες που όταν δεν την έχω κοντά μου, λείπει η μισή μου καρδιά.

Ξέρω πως ίσως φύγει πρώτη – όλοι έτσι κι αλλιώς θα φύγουμε – όμως το σημαντικό είναι, τι καταφέρνουμε όσο είμαστε εδώ, πως αξιοποιούμε την ευκαιρία που μας δίνεται. Και η Μέη με τη μικρή της ζωούλα, κατάφερε να εκπαιδεύσει μια ολόκληρη κοινωνία”.

Εμείς ευχόμαστε και στις δυο να είναι πολλά πολλά ακόμα χρόνια μαζί.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο