Θυμάστε το σκύλο του Will Smith στο “I am Legend”; Δείτε τον 10 χρόνια μετά

από Μυρτώ Τζώρτζου

H γνωστή κινηματογραφική ταινία “I am Legend”, του Francis Lawrence, το 2008, είναι γνωστό ότι βοήθησε τον πρωταγωνιστή Will Smith να αποδείξει το ταλέντο του και ως δραματικός ηθοποιός κάνοντας για πρώτη φορά κάτι διαφορετικό.

Η υπόθεση του έργου τοποθετείται στη Νέα Υόρκη, σε μια πόλη φάντασμα, γεμάτη άγρια ζώα και εγκαταλελειμμένα κτίρια, στην οποία περιφέρεται ο τελευταίος ίσως άνθρωπος του πλανήτη. Μια ανυπολόγιστη καταστροφή έγινε τα προηγούμενα χρόνια όταν ένας ιός μετέτρεψε το σπουδαιότερο επιστημονικό επίτευγμα του αιώνα, τη θεραπεία του καρκίνου, σε σωστό εφιάλτη.

Ο Robert Neville (Will Smith) κρύβεται τη νύχτα σ’ ένα σπίτι-φρούριο και τη μέρα, με μοναδική παρέα ένα σκύλο, αναζητά εφόδια και πιθανούς επιζώντες, παραμένοντας σε μακριά από τον ήλιο μέρη, στα οποία κατοικούν εκείνοι που κάποτε ήταν άνθρωποι…

Όσοι έχουν δει την ταινία δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον απίθανο αυτό σκυλάκο του Smith, ένα γερμανικό ποιμενικό. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια σκυλίτσα, την Abbey, που ο πρωταγωνιστής φώναζε… «Σαμ» και του την είχε δώσει η κόρη του κουτάβι πριν πεθάνει στο ελικόπτερο.

Και μπορεί η ζωή του σκύλου στο έργο να ήταν τραγική, καθώς στο τέλος πεθαίνει, όμως στην πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Το υπέροχο λαμπραντόρ, που είχε κλέψει τις καρδιές όλων, είναι πλέον 13 ετών και ζει ευτυχισμένο με τον εκπαιδευτή του, Steve Berens, και την οικογένειά του που το λατρεύει. Ο σκύλος είναι καλά στην υγεία του εκτός από την ακοή του που δεν είναι τόσο καλή όπως παλιά. Του αρέσει μάλιστα να παίζει με μπάλες και κόκαλα στην αυλή του σπιτιού.

Ο Barens αναφέρει και μια όχι πολύ γνωστή ιστορία για τη σκυλίτσα του: “Ξεκίνησε τα γυρίσματα στα μέσα Ιουλίου και τελείωσε στο τέλος του Σεπτέμβρη. Η συνεργασία της με τον Smith ήταν υπέροχη και είχαν μεταξύ τους χημεία. Ο Smith μάλιστα, όπως γνωρίζω, χωρίς να μου το έχει πει ο ίδιος, ήθελε να την υιοθετήσει, κάτι που δεν ήθελα. Έχω δει πολλούς ηθοποιούς που παίζουν με σκύλους ή γάτες σε μια ταινία να εκφράζουν την επιθυμία να τα υιοθετήσουν. Όμως στο τέλος του έργου έχουν αλλάξει γνώμη”.

Η συγκινητική σκηνή που η σκυλίτσα πεθαίνει

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο