Γυναίκα στη Σιβηρία έχει φτιάξει φάρμα όπου προστατεύει αμέτρητες αδέσποτες γατούλες

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η 59χρονη Ρωσίδα Alla Lebedeva ζει σε ένα χωριό της δυτικής Σιβηρίας, στ0 Prigorondy, και είναι αγρότισσα. Μαζί με το σύζυγό της, Sergey, έχει δημιουργήσει εδώ και 11 χρόνια μια υπέροχη, τεράστια φάρμα, την Catland, όπου φροντίζει αμέτρητες αδέσποτες γατούλες που ζουν στην περιοχή.

Την πρώτη της γατούλα, την Babushka, την υιοθέτησε το 2003. Μετά από λίγα χρόνια αποφάσισε να προστατεύσει όσο περισσότερες μπορεί. Η ίδια πιστεύει ότι οι αδέσποτες γάτες εκεί ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, αριθμός σχεδόν απίστευτος.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που ανεβάζει στα social media την έχουν κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή. Οι καθημερινές περιπέτειες των γάτων που καταγράφονται στα βίντεο έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια views.

Οι πραγματικά υπέροχες και φουντωτές γατούλες ζουν σε μεγάλους χώρους σαν κοτέτσια όπου έχουν τα δωμάτιά τους για να προστατεύονται το βράδυ από την παγωνιά.

Η γάτα της Σιβηρίας, όπως ονομάζεται, υπολογίζεται ότι υπάρχει τουλάχιστον εδώ και χίλια χρόνια. Πρόκειται για την εθνική γάτα της Ρωσίας, η οποία δε δημιουργήθηκε από διασταυρώσεις. Αναγνωρίστηκε τη δεκαετία του 1990 όταν εξαπλώθηκε ταχύτατα στη Βρετανία και τις Η.Π.Α. Είναι μια μακρύτριχη και ζυγίζει από 5 έως εννιά κιλά. Τη γάτα αυτή τη βρίσκουμε σε πολλές αποχρώσεις.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο