Paul McCartney: Έχει 44 χρόνια να φάει κρέας και έχει ιδρύσει μια οργάνωση για να ενημερώσει τον κόσμο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Σαράντα χρόνια χωρίς να τρώει κρέας κλείνει ο γνωστός Άγγλος τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης Sir Paul McCartney, ο οποίος νιώθει ιδιαίτερα περήφανος που είναι vegetarian τόσα χρόνια.

Ο 76χρονος έχει μαζί με τις κόρες του, τη Mary και τη Stella, έχει από το 2009 δημιουργήσει έναν οργανισμό, τον #MFMCountMeIn, ο οποίος έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου πάνω στα θέματα των ζώων και την απόφασή τους να κόψουν ή να μειώσουν, για λόγους ηθικής αλλά και για την προστασία του πλανήτη, το κρέας. Ο οργανισμός αυτός συμπληρώνει αυτές τις μέρες 10 χρόνια ζωής και δεν είναι λίγοι οι σταρ του Χόλιγουντ που είναι στο πλευρό του.

Η κόρη του και σχεδιάστρια Stella McCartney, επίσης vegetarian, γνωστή για τη μη χρησιμοποίηση ζωικών πραγμάτων στις κολεξιόν της, θα πει: “Ο πλανήτης μας μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τώρα. Ας σώσουμε τα ζώα. Ας σώσουμε τον πλανήτη μας.”

O MacCartney το 2008 είχε στείλει γράμμα στον ηγέτη του Βουδισμού, Δαλάι Λάμα, παροτρύνοντάς τον να κόψει το κρέας καθώς η μία βία είναι μια από τις αρχές του Βουδισμού, κάτι που εκείνος είχε αρνηθεί, για λόγους, όπως ανέφερε, υγείας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο