Έλλη Στάη: Ποζάρει χαρούμενη με μια μαϊμού-σκλάβο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Είναι κάποια πράγματα που αξίζει να τα λέμε και να τα προβάλλουμε αρκετές φορές. Για να σχηματίζουμε άποψη για τα προβεβλημένα πρόσωπα της τηλεόρασης, τα οποία βρίσκονται συνήθως στο απυρόβλητο και απολαμβάνουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο, συχνά αντιμετωπίζοντας τους εαυτούς ως Θεούς.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Η φωτογραφία που ακολουθεί δημοσιεύθηκε τέλος Απριλίου από τη γνωστή δημοσιογράφο και τηλεπαρουσιάστρια Έλλη Στάη. Η κυρία Στάη, με λεζάντα τον τίτλο του γνωστού τραγουδιού του Robbie Williams “Me and my Monkey”, ανεβάζει στη σελίδα της στο Instagram μια φωτογραφία της από το ταξίδι της στο Μαρόκο, στην οποία έχει αγκαλιά μια μαϊμού-σκλάβο.

Πρόκειται για ένα ζωάκι που αντί να ζει και να κινείται ελεύθερο στο φυσικό του περιβάλλον, όπως είναι φυσικό, είναι αιχμάλωτο, δεμένο με αλυσίδες, για να ποζάρει σε φωτογραφίες με τους τουρίστες της χώρας, όπως η κυρία Στάη. Και να κερδίζουν κάποιοι, από αυτή την καταδίκη, χρήματα.

Ένα ζώο που ζει σε άθλιες συνθήκες, που κακοποιείται βάναυσα και που χρησιμοποιείται ως παιχνίδι. Μια ψυχή που κοστίζει μόνο λίγα μαροκινά κέρματα.

Θα περιμέναμε από την κυρία Στάη, αντί να χαμογελάει περήφανη με το σκλάβο της, να καταγγέλλει αυτά τα περιστατικά κακοποίησης και να αρνείται να φωτογραφίζεται μαζί τους. Οι επώνυμοι, οι άνθρωποι που είναι αναγνωρίσιμοι, οφείλουν, ακόμα και αν δεν πιστεύουν κάτι, τουλάχιστον να είναι προσεκτικοί.

Το επίσης τραγικό; Τα likes κάτω από τη φωτογραφία. Παρόλα αυτά θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αφήστε ένα Σχόλιο