Γνωρίστε τον 27χρονο που ντύνεται Μπάτμαν και σώζει ζώα στα καταφύγια από ευθανασία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Mπορεί ο γνωστός μας θρυλικός Batman να έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να πολεμάει τους κακούς ή να σώσει τον κόσμο, όμως δεν είναι ο μοναδικός Batman.

Υπάρχει και κάποιος άλλος, ένας διαφορετικός αληθινός Batman, μακριά από το λαμπερό κόσμο του Hollywood, που ζει στο Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει αφιερώσει τη ζωή του να σώζει ζώα, και μάλιστα ζώα που ζουν στα καταφύγια και δεν έχουν καμιά ελπίδα καθώς πρόκειται να οδηγηθούν σε ευθανασία. Και στη συνέχεια ο υπέροχος αυτός τύπος τους βρίσκει σπίτι ώστε να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους ευτυχισμένα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Ο 27χρονος Chris Van Dorn είναι ένας πραγματικός ήρωας της διπλανής πόρτας. Ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ τα ζώα και πιστεύει ότι, όπως και εμείς, έτσι και αυτά δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Και κάνει τα πάντα για να την έχουν.

Ο Dorn δημιούργησε πριν από ένα χρόνο έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, τον Batman4Pawzhttps://batman4paws.org/. Ντυμένος σαν τον ήρωα Batman ταξιδεύει σε όλη την Αμερική και επισκέπτεται καταφύγια παρατημένων και αδέσποτων ζώων ώστε να βοηθήσει κάποια να σωθούν.

Πώς όμως αποφάσισε να κάνει όλο αυτό; Ήταν πριν από πέντε χρόνια όταν το σκυλάκι που είχαν στην οικογένειά του πέθανε. Έτσι αποφάσισε να υιοθετήσει άλλο. Απευθύνθηκε στον οργανισμό διάσωσης ζώων Pilots N Paws και συγκινήθηκε με την ιστορία ενός σκύλου, του Mr. Boots, ενός αυστραλέζικου ποιμενικού, τον οποίο είχαν βρει να περιφέρεται σε δάσος σε άθλια κατάσταση, υποσιτισμένος και άρρωστος.

Τον σκυλάκο είχε εντοπίσει κάποιος πιλότος και τον είχε διασώσει πηγαίνοντάς τον στο καταφύγιο Pilots N Paws. Το ζώο ήταν απίστευτα τρυφερό και καλό παρά την άσχημη περιπέτειά του. Ο Dorn χωρίς δεύτερη σκέψη τον υιοθέτησε και αποφάσισε να κάνει κάτι και για τους άλλους σκύλους που πετιούνται στους δρόμους και δεν έχουν κανένα μέλλον.

Κάποια στιγμή είδε σε ένα βίντεο στο διαδίκτυο έναν άντρα, τον Lenny Robinson, ο οποίος πηγαίνει στα νοσοκομεία ντυμένος Batman και βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν καρκίνο. Σκέφτηκε ότι αυτό είναι μια πρωτότυπη ιδέα. Και έτσι ξεκίνησε να γίνει ο Batman, ο φίλος-άγγελος των ζώων των καταφυγίων. Οκτώ μήνες μετά δημιούργησε τον οργανισμό Batman4Paws.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο λόγος που ντύνεται Batman είναι για να πηγαίνει σε διάφορα events υιοθεσίας και να φωτογραφίζεται με τα ζώα που είναι για υιοθεσία ώστε να φαίνονται πιο εντυπωσιακά στις φωτογραφίες. Ποιος άλλωστε θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα ζώο που είναι δίπλα στον Batman;

Όσο για τα ζωάκια που σώζει; Δεν είναι μόνο σκύλοι αλλά γατούλες, κουνελάκια και πολλά άλλα. Το μότο του μάλιστα είναι το “μέχρι να αδειάσουν όλα τα κλουβιά”.

“Ξεκίνησα τον οργανισμό τον περασμένο Οκτώβριο και προσπαθώ να γίνει γνωστός στον πολύ κόσμο. Υπάρχουν εθελοντές που με βοηθάνε, καθώς όλο αυτό είναι συλλογική δουλειά. Για κάθε 1000 δολάρια που συγκεντρώνουμε, σώζονται περίπου 15 ζώα. Τα έξοδα είναι πολλά, μεταφορές από τα μέρη που βρίσκονται, τροφές και όλα τα σχετικά. Έχουμε δώσει ιδιαίτερη σημασία και στις γάτες γιατί δυστυχώς τα ζώα αυτά ευθανατώνονται κατά 70% περισσότερο από τα σκυλιά. Σκοπός μου είναι να βρω και μια Cat Woman ή άλλους σούπερ ήρωες, οι οποίοι να θέλουν να έρθουν στην ομάδα μου και να κάνουμε μαζί όλο αυτό. Όχι, δεν είμαι εγώ ήρωας. Ήρωες είναι αυτοί που αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα ζωάκι από καταφύγιο”, θα πει ο ίδιος.

Μπορείτε, αν θέλετε, να δείτε περισσότερα εδώ https://batman4paws.org/

Φωτογραφίες: Batman4Paws

Ο Chris Van Dorn, όπως είναι χωρίς τη στολή και τη μάσκα του Batman

Πηγή: https://medium.com/gofundme-stories/meet-chris-ae459187f61d

 

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

27χρονος ντύνεται Μπάτμαν και σώζει ζώα στα καταφύγια από ευθανασία | Όμορφη ζωή 17 Ιουλίου, 2019 - 10:56 πμ

[…] από τη Μυρτώ Τζώρτζου – petpet.news […]

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο