petpet.newsΑΝΘΡΩΠΟΙΈλλη Δέδε, πρώην υποψήφια δημοτική σύμβουλος Διονύσου: Τα απίστευτα που γράφει για τα αδέσποτα

ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ

Έλλη Δέδε, πρώην υποψήφια δημοτική σύμβουλος Διονύσου: Τα απίστευτα που γράφει για τα αδέσποτα

"Ο σκύλος ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΚΟΒΟΡΟ, ΜΕ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ. Τα σαρκοφάγα ζώα τρέφονται θανατώνοντας κάποιο άλλο πλάσμα"

Το να γράφουμε ό,τι θέλουμε, ακόμα και για θέματα που δεν γνωρίζουμε, είναι κάτι συνηθισμένο στο μαγικό κόσμο των social media. Όλοι σε αυτή τη χώρα έχουμε γνώμη για όλα. Βέβαια αν είναι στην προσωπική μας σελίδα στο Facebook, το κακό είναι λιγότερο γιατί απευθυνόμαστε στους λίγους- ή πολλούς- φίλους μας.

Όταν όμως είμαστε δημόσια πρόσωπα ή όταν θέλουμε να γίνουμε δημόσια πρόσωπα και σχολιάζουμε σε επίσημες- ή λιγότερο επίσημες- σελίδες πόλεων, δήμων και γενικώς σελίδες που αφορούν πολλούς και συμμετέχουν πολλοί, και που σημαίνει ότι μπορεί να τις δει ο καθένας, δεν επιτρέπεται να γράφουμε ό,τι μας έρχεται στο μυαλό. Και φυσικά για θέματα που δεν γνωρίζουμε αλλά νομίζουμε ότι γνωρίζουμε. Γιατί εκεί έχουμε να κάνουμε με διαστρέβλωση πραγμάτων και καταστάσεων που συνήθως φανατίζουν αυτούς που τα διαβάζουν. Με άλλα λόγια δεν γράφουμε ό,τι μας κατεβαίνει στο κεφάλι. Προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί.

Αυτά έχουμε να πούμε στην κυρία Έλλη Δέδε, Εκπαιδευτικό -κριτικό βιβλίων. Η κυρία Δέδε ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος, στην Άνοιξη, στο πλευρό του κ. Νίκου Κλήμη, στο συνδυασμό “Μαζί για τον Διόνυσο”, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Σημειώνουμε ότι ούτε η κυρία Δέδε εκλέχθηκε ούτε ο συνδυασμός. Το ότι δεν βγήκε όμως δεν έχει και πολλή σημασία γιατί ο κ. Νίκος Κλήμης, επικεφαλής του συνδυασμού, βγήκε και είναι στο δημοτικό συμβούλιο. Όπερ σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να συμφωνεί με τις απόψεις της. Πώς μπορεί να είναι δυο άνθρωποι σε ένα συνδυασμό και διαφωνούν; Πώς θα διοικούσαν;

Η κυρία Δέδε λοιπόν είναι και μέλος της διαδικτυακής ομάδας-σελίδας “ΔΙΟΝΥΣΟΣ: Ο τόπος μας!” Για ό,τι συμβαίνει καλό ή άσχημο. Παρακολουθεί όσα γράφονται και συμμετέχει σε συζητήσεις. Αυτό δεν είναι κακό.

Για να δούμε όμως τι συνέβη πριν από λίγο καιρό, όταν μια κυρία ανέβασε ένα βίντεο όπου δείχνει υποτιθέμενη επίθεση από αδέσποτα. Για να δούμε τι σχολίασε η κ. Δέδε:

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις: Θα μείνουμε όμως σε τρία σημεία κρατώντας την ορθογραφία. Σε bold όσα ενδιαφέροντα έγραψε η κ. Δέδε:

“Ο σκυλος ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΚΟΒΟΡΟ, ΑΡΑ ΖΩΟ ΜΕ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ, διοτι τα σαρκοφαγα ζωο τρεφονται θανατωνοντας καποιο αλλο πλασμα.

Καταρχήν και η ίδια είναι σαρκοφάγο ζώο. Έστω και αν τρώει το πτώμα ψημένο. Μερικοί το τρώνε και ψιλο-ωμό.

“Οταν λοιπον οι σκυλοι βρεθουν ΧΩΡΙΣ ΣΩΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Κ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, τοτε ενεργοποιειται ΤΟ ΘΗΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΙΚΤΟ.Η εννοια της επιθεσης σε ενα ξενο σωμα ειναι κυριαρχη στην ψυχολογια της αγελης. Ειναι ενας απο τους συνεκτικους δεσμους της, που ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΑ ΚΥΝΟΕΙΔΗ”.

Δηλαδή σε ένα σκύλο που ζει στο δρόμο γιατί κάποιος τον πέταξε, που σημαίνει ότι δεν έχει ιδιοκτήτη, ενεργοποιείται το θηρευτικό του ένστικτο, το οποίο μεταφράζεται σε επίθεση κτλ κτλ. Είναι συνεκτικός δεσμός.

“Αδεσποτα δεν μπορουν να συνυπαρχουν ετσι με τους ανθρωπους. Δεν μπιρουμε να κυκλοφορησουμε πλεον. ΔΕ θα κατσουμε τωρα να κανουμε ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Κ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ…

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΑΝ ή ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ εχει σημασια.ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ με καθε τροπο απο τις γειτονιες κ εννοειται το πρωτοκολλο ασφαλειας οριζει ευθανασια για τα αγρια σκυλια οταν δαγκωσουν ανθρωπο, που δεν τα εχει πειραξει”.

Η κυρία δηλώνει εκπαιδευτικός αλλά δεν θα χάσει το χρόνο της να ασχοληθεί γιατί ένα σκυλί πετάχτηκε στο δρόμο. Δεν θα χάσει το χρόνο της για να βρει την αιτία του κακού ώστε να μπορέσει να τη λύσει. Γιατί ήθελε να την ψηφίσουμε τότε; Να κάθεται έτσι απλά, άκοπα και ωραία;  Το πρωτόκολλο ορίζει ευθανασία στα άγρια σκυλιά. Το πρωτόκολλο που ορίζει στείρωση, εμβολιασμό, περίθαλψη και ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ το γνωρίζει; Το πρωτόκολλο που ορίζει ότι άνθρωποι και μη επιθετικά αδέσποτα συνυπάρχουν, και σύμφωνα με το νόμο, το γνωρίζει; Βασικά γνωρίζει τους νόμους;

Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην κρίση σας. 

Σας θυμίζουμε ότι βρισκόμαστε στο 2019, είμαστε-υποτίθεται- ευρωπαϊκή χώρα και αυτοί οι άνθρωποι ζητούσαν και ζητούν και θα ζητούν την ψήφο μας για να μας κυβερνήσουν. 

ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ

“Το δε ζήτημα των αδέσποτων επιτείνεται διαρκώς, δίνοντας μια άσχημη εικόνα της πόλης. Επέκταση στειρώσεων αλλά και η αξιοποίηση κάποιου χώρου για καταφύγιο αδέσποτων, σε συνεργασία με φιλοζωικούς φορείς και την υπευθυνότητα των ίδιων των πολιτών.”

Αυτό είναι κομμάτι προεκλογικής της συνέντευξης που μιλάει για τα αδέσποτα. Απλά της αναφέρουμε ότι δεν είναι η παρουσία των αδέσποτων που δίνει άσχημη εικόνα σε μια πόλη. Η ανικανότητα ενός δήμου και των πολιτών να τα διαχειριστούν δίνουν την άσχημη εικόνα. Δεν δίνει ποτέ το θύμα άσχημη εικόνα αλλά ο θύτης, αγαπητή μου.

Ο Δήμος και οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν άποψη σε αυτά; Το δικό τους πρόγραμμα για τα αδέσποτα ποιο είναι; Όχι το προεκλογικό τους αλλά αυτό που έχουν σκοπό να θέσουν σε εφαρμογή. Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε.

Μην ψάξετε να βρείτε όλα τα πιο πάνω. Τα έχουν κατεβάσει από τη σελίδα. Τα γραπτά όμως μένουν.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

SHARE

Περισσότερα

MORE ΑΝΘΡΩΠΟΙ