Άδωνις Γεωργιάδης: “Είναι εντελώς παράλογο να πολεμούν τη φυσική γούνα και να προωθούν την πλαστική”

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το ότι όλα τα κόμματα χαϊδεύουν γουναράδες, κυνηγούς και λοιπούς είναι γνωστό. Το να λένε όμως ότι η φυσική γούνα εντάσσεται στο φυσικό κύκλο ζωής είναι τουλάχιστον αστείο. Αλλά πού να καταλάβουν τις κοτσάνες που πετούν συνέχεια. Ξέρουν για να καταλάβουν;

Ο λόγος για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος συναντήθηκε αυτές τις μέρες με τον Πρόεδρο, Δημήτρη Κοσμίδη και το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας.

Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Η παραγωγή γούνας είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα. Οι γουνοποιοί συμβάλλουν καίρια στην ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών, στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος και καταξιώνουν ένα ελληνικό προϊόν στις πλέον ανταγωνιστικές διεθνείς αγορές. Κατά συνέπεια το κράτος οφείλει να είναι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Σημειώνω ότι σε μια εποχή που όλοι συζητάμε για την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος, είναι εντελώς παράλογο κάποιοι να πολεμούν τη φυσική γούνα και να προωθούν την πλαστική γούνα. Η πλαστική γούνα καταστρέφει το περιβάλλον και μετά από ένα δισεκατομμύριο χρόνια θα είναι εδώ και θα μολύνει τον πλανήτη, ενώ η φυσική γούνα εντάσσεται στον φυσικό κύκλο της ζωής. Γι’ αυτό και ιδιαιτέρως την υποστηρίζω».

Από την πλευρά του ο κ. Κοσμίδης είπε: «Σήμερα είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με τον υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είναι φίλος της ελληνικής γούνας. Είχαμε την ευκαιρία να του καταθέσουμε όλους τους προβληματισμούς μας και ό,τι αφορά τον κλάδο της γούνας. Είμαστε χαρούμενοι που είναι με την πλευρά των επενδύσεων και εκείνων που θέλουν να φέρουν την ανάπτυξη στη χώρα μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθεί και στα αιτήματα του κλάδου μας αλλά και ολόκληρης της χώρας. Σας ευχαριστούμε που είστε κοντά μας. Κύριε Υπουργέ, συνεχίστε έτσι και δεν θα χάσουμε ούτε εμείς, ούτε η Ελλάδα».

Τον Απρίλιο του 2019 ο κ. Γεωργιάδης είχε επισκεφτεί Έκθεση Γούνας Γούνας όπου και είχε ευρεία σύσκεψη με τους φορείς του κλάδου. Ο κ. Γεωργιάδης είχε ρωτήσει τα πάντα γύρο από τον κλάδο και είχε δηλώσει ότι είναι και θα παραμείνει διαχρονικός φίλος της γούνας.

Εμείς έχουμε να του πούμε ένα μεγάλο μπράβο για τις…φιλοζωικές του απόψεις. Απόψεις που τις λέει περήφανος ότι λέει κάτι φοβερό. Και ότι δεν γνωρίζει-ή κάνει πως δεν γνωρίζει- ότι σήμερα υπάρχει αφθονία εναλλακτικών υλικών με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, φιλικά στο περιβάλλον και χωρίς το φριχτό θάνατο τόσων ζώων. Ξέρει πώς σκοτώνονται τα ζώα για τη γούνα τους; Μάλλον δεν τον νοιάζει.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο