Η κακοποιημένη σκυλίτσα της Ξάνθης μεγάλωσε, ομόρφυνε, και περνάει τέλεια με τον Γιώργο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Κάθε νέα φωτογραφία της Τσίχλας, της κακοποιημένης σκυλίτσας από την Ξάνθη, στην αγκαλιά του “μπαμπά” της, του Γιώργου Μαυρίδη μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία.

Η Τσίχλα είναι η γνωστή σκυλίτσα που κακοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες με απίστευτη αγριότητα στην Ξάνθη όταν κάποιος επικίνδυνος την κατέκοψε με ψαλίδι και της έριξε οξύ στο στόμα, με αποτέλεσμα να πάσχει από μεγαοισοφάγο.

Ο γνωστός παρουσιαστής και tatoo artist συγκινήθηκε από την ιστορία της και άνοιξε το σπίτι του υιοθετώντας τη. Δίνει μάλιστα μεγάλο αγώνα για να έχει η Τσίχλα μια καλή ποιότητα ζωής. Ο μεγαοισοφάγος δεν είναι κάτι απλό.

Η σπάνια αυτή ασθένεια congenital megaesophagus (μεγαοισοφάγος) είναι μια κατάσταση στην οποία ο οισοφάγος διευρύνεται και αδυνατεί να πιέσει την τροφή στο στομάχι. Για αυτό το λόγο πρέπει κάποιος να τρώει μόνο όρθιος και να παραμένει σε αυτή τη θέση για τα επόμενα 20-30 λεπτά που ακολουθούν το γεύμα, ώστε η βαρύτητα να υποβοηθά την κάθοδο της μπουκιάς στο στομάχι.

Για το σκοπό αυτό κυκλοφορούν στο εμπόριο ειδικά καθίσματα (Bailey Chair). Επίσης τα γεύματα πρέπει να είναι μικρά, συχνά και να έχουν πολλές θερμίδες, ώστε να περιορίζεται ο όγκος της απαραίτητης τροφής.

Ο Γιώργος Μαυρίδης έχει αποφασίσει να βρει αυτόν που σακάτεψε την Τσίχλα. Ο επικίνδυνος και διαταραγμένος αυτός άνθρωπος-αν μπορούμε να τον πούμε έτσι-δυστυχώς κυκλοφορεί ελεύθερος. Και όλοι φυσικά αναρωτιόμαστε. Σε μια τόσο κλειστή κοινωνία, τι περιμένει η αστυνομία για να τον βρει;

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο